Report ze zápasu TRI vs. OLO (6:2)

HC Oceláři Třinec

logo

6:2

(1:0, 3:1, 2:1)

logo

HC Olomouc

Do úvodní periody naskočily oba týmy s elánem. Jak Třinečtí, tak i Olomoučtí se dostali do dobrých střeleckých pozic, jenže ve většině případů mířily projektily mimo. První gólové příležitosti byly k vidění v 9. minutě, kdy obraně Kohoutů upláchl Bartoš. Před gólmanem Nowakem však nezakončil přesně. O chvíli později se na druhé straně pokoušel prosadit Fasner, nicméně i jeho pokus skončil na připraveném brankáři. První branka zápasu padla v čase 18:47 po dobré kombinaci domácích, ve které pod břevno zakončoval Jan Moškoř. Po úvodním dějství tak Třinec vedl 1:0.

Na začátku prostřední části byla k vidění spousta příležitostí na obou stranách. Za olomoucké pálil do tyče Kočí a na druhé straně rozezvonil železo obránce Hrůzek. Přesně v polovině utkání se však pytel s góly naprosto roztrhl. Nejprve zvyšoval na dvoubrankové vedení domácí Marek Ročák, ale po rychlé akci okamžitě snížil velmi aktivní Václav Kočí. O 40 vteřin později skórovali opět Oceláři zásluhou Adama Cedzy a o dvě minuty později se po střele Dominika Bujáka dostali dokonce do tříbrankového vedení. Po druhé třetině tak platil stav 4:1 pro domácí.

Poslední dějství začali Olomoučtí bleskovou akcí. Po 14 vteřinách od úvodního buly lovil brankář Král puk ze sítě. Po nádherné individuální akci se Radim Hradil trefil do levého rohu třinecké klece. Jenže Hanáci si své šance na vítězství hatili nedisciplinovaností. Ve 48. minutě nevyužil trestné střílení Cedzo, ale o pár minut později se domácí přeci jen prosadili. Gól Jana Bartoše poslal Třinec opět do tříbrankového vedení. Celý zápas završil brankou necelou minutu před koncem Jonáš Jobánek a Oceláři tak na domácím ledě zvítězili nad Olomoucí 6:2.