Report ze zápasu OLO vs. JIH (1:7)

HC Olomouc

logo

1:7

(1:0, 0:2, 0:5)

logo

HC Dukla Jihlava

Do úvodní periody skočili aktivněji hosté. V páté minutě se dostal k dobré střele z pravého kruhu Hynek Peš, jehož pokus však mířil mimo. V polovině třetiny se Jihlavští prosadili, nicméně gólu bylo zcela jasně dosaženo rukou, a proto se stav utkání neměnil. Branky se nakonec dočkali domácí, když v přesilové hře dvanáct vteřin před sirénou skóroval šikovnou tečí Radim Hradil. Kohouti tak šli po dvaceti minutách do kabin za stavu 1:0.

Prostřední dějství se odehrávalo podle odlišného scénáře. Již po 51 vteřinách od úvodního buly bylo vyrovnáno. David Straka se dostal k odraženému kotouči jako první a pohotově poslal puk za záda bezmocného Nowaka. Domácí srážela nedisciplinovanost. Jen za druhou třetinu pykali hned čtyřikrát. Jihlavští se dostávali více do hry a dokázali toho také využít. Ve 27. minutě poslal hosty do vedení David Bulík. Až do přestávky se nikdo jiný mezi střelce nezapsal, a tak si Jihlavští po konci periody odnášeli jednobrankové vedení.

Poslední část byla čistě v podání hostujících. Jihlavská Dukla dokázala skórovat za necelých pět minut hned čtyřikrát. Od branky Adama Rauše uběhly přesně dvě minuty, když se prosadil také Jonáš Jungwirth. Za další tři minuty se do listiny střelců zapsali také Daniel Pavelec a Marek Chvátal. První jmenovaný vsítil svou druhou branku v čase 56:28. Jihlavští tak pátým gólem ve třetí třetině dovršili stav utkání na konečných 7:1 pro hosty.