Report ze zápasu OLO vs. KOM (0:1)

HC Olomouc

logo

0:1

(0:0, 0:1, 0:0)

logo

HC Kometa Brno

Domácí začali úvodní třetinu aktivně. Do první výraznější příležitosti se po individuální akci dostal Matašovský, jenže přes hradbu těl nedokázal kotouč procedit. Na druhé straně se předvedli také hráči Komety. Masařova teč skončila jen těsně vedle pravé tyče Frgálovy branky. O chvíli později zazvonila za olomouckým gólmanem branková konstrukce. Šancí byla spousta, nicméně nikdo z hráčů úspěšný nebyl, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Na začátku prostřední periody diváci byli svědky dvou samostatných úniků v krátkém sledu. Po uvolnění obránce Kočího ani po nájezdu Horvátha na druhé straně se však skóre utkání neměnilo. V čase 28:53 se Kometa po velmi nenápadné akci prosadila. Nahození Jaroslava Řeháka od modré čáry zastavila až síť ve Frgálově kleci. Olomoucký gólman měl naprosto zakrytý výhled. Před koncem části mohl vyrovnat Tomeček, nicméně nedokázal kotouč přehodit přes beton ležícího brankáře Kavana.

Třetí dvacetiminutovka byla ve znamení bojovnosti. Kohouti se tlačili do branky soupeře a hosté spoléhali na rychlé brejky. V této části hry však vévodili oba maskovaní muži a ani při risku bez brankáře domácí nedokázali vyrovnat. Po velmi těsném zápase tak Kohouti nestačili na hráče Komety v poměru 0:1.

OHLASY

Karel Beran (HC Olomouc): „Po včerejším zápase jsme se o hodně zlepšili. Musíme to dohnat poctivým tréninkem, dneska to byl o hodně lepší výkon, i když jsme na soupeře nestačili. Musíme se zlepšit v koncovce. Dostali jsme se do pozice, že musíme utkání na svou stranu zlomit tvrdým trénováním a nadšením do hry. Na dnešní hře se dá určitě stavět do budoucna.“