Report ze zápasu OLO vs. MBL (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(1:1, 1:0, 0:2)

logo

BK Mladá Boleslav

Do úvodní periody naskočily oba týmy s velkým odhodláním. Mladoboleslavští však trpěli svou nedisciplinovaností, kvůli které se více do hry dostávala Mora. I tak si však právě hosté vypracovali první gólovku. Po zákroku Frgála, kdy olomoucký brankář kotouč jen vykopl, se puk dostal přímo na hůl Ledna, jenže gólman Kohoutů předvedl i při přesunu fantastický zákrok. A přeci jen to byl bruslařský klub, který skóroval jako první. Vojtěch Polák přetavil nádherný křižný pas ve střelu z první. Svou ranou přesně mířil mezi ruku a tělo Frgála. Vedení Boleslavských však nemělo dlouhé trvání. Za dvě minuty se po individuální akci prosadil domácí kapitán Jan Kučera. Sice jeho první střelu zblokoval boleslavský bek, nicméně na druhý pokus mířený přesně k pravé tyči byl krátký i gólman Hora. Po dvaceti minutách tak platil nerozhodný stav 1:1.

Prostřední část začala dobrá rána Mladoboleslavských, která však skončila jen na tyči. Poté přebrali iniciativu domácí. V polovině utkání se potvrdilo hokejové pořekadlo nedáš, dostaneš. Malínek mohl ve vlastním oslabení střílet do poloprázdné Frgálovy klece, jenže mu puk sjel z hole. Následný protiútok přetavil v branku krásnou střelou pod horní tyčku unikající Radim Hradil. Necelé čtyři minuty před sirénou mohl vyrovnat Polák, nicméně jeho hokejka byla jedním z domácích beků v poslední chvíli nadzvednuta. Kohouti tak šli do kabin za stavu 2:1.

Celé utkání se rozhodlo až v poslední třetině. V čase 43:25 přidal svou druhou branku Vojtěch Polák a bylo zaděláno na drama. Hosty poslal o necelé čtyři minuty později do vedení Štěpán Vimmer. Sjel si pro kotouč z druhé vlny a přesnou ranou zápěstím ke vzdálenější tyči skóroval. Domácí se tlačili do zakončení, jenže dobře postavená zeď zelených ve středním pásmu jim dělala veliké problémy. Nakonec nepomohl ani risk hry bez brankáře a hosté si těsné vedení udrželi až do poslední sirény. Mladoboleslavští na olomouckém ledě zvítězili 3:2.

OHLASY

Karel Beran (HC Olomouc): Odehráli jsme velmi vyrovnaný zápas, začali jsme dobře, ale utkání jsme ztratili ve třetí třetině. Bod by zápasu slušel, výkonnostně jdeme ale určitě nahoru.