Report ze zápasu ZLN vs. OLO (3:2)

PSG Berani Zlín

logo

3:2

(0:0, 2:2, 1:0)

logo

HC Olomouc

Hned na začátku utkání šla Olomouc do čtyř. Lukáš Chludil perfektně našel na druhé straně brankoviště připraveného Lukáše Heše, ten však do zcela odkryté klece nedokázal nepříjemně poskakující kotouč doklepnout. Vzápětí se v oslabení museli bránit také Ševci, po kombinaci v útočném pásmu přišla z hokejek Hanáků ostrá rána od modré, Synek tento pokus i přes zacloněný výhled schoval do výstroje. Následně zahrozil svým nahozením Adam Panáček, také proti jeho pokusu předvedl zlínský gólman úspěšný zákrok.

V čase 25:57 se jeden z domácích hráčů vydal sám na Nowaka, při rychlém brejku byl však olomouckou obranou nedovoleně zastaven. Rozhodčí neváhal a nekompromisně nařídil trestné střílení. Na něj se vydal Šimon Frömel, předvedl široký oblouk přes celé pásmo, najel si před olomouckého strážce svatyně a přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Zlín byl po vstřelené brance jako politý živou vodou, Lukáš Chludil obdobně jako v prvním dějství hledal křižným pasem volného Lukáše Heše, nejlepší střelec soutěže se už tentokráte s dorážkou mezi tři tyče nemýlil.

Hanáci na druhou inkasovanou branku potřebovali rychle zareagovat, což zvládli na výbornou. Za pouhých 37 sekund vybojoval Tobiáš Kuchta černou pryž na zadním mantinelu a ihned ji poslal na osamoceného Matyáše Fasnera před zlínskou bránou, jenž hrací předmět usměrnil k bližší tyči. Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, Adam Havel se zničehonic ocitl sám před Synkem, ten proti jeho střele předvedl skvělý zákrok. Hned nato musel domácí brankář čelit dalším nebezpečným dorážkám Mory z předbrankového prostoru, i s nimi si však poradil na jedničku. Zbývala necelá minuta do sirény ukončující druhé dějství, když Marek Matašovský nahodil před klec Beranů kotouč od modré, kterého se ujal Jakub Belan a zakončil za záda Synka.

Na začátku třetí třetiny se do úniku dral Richard Marek, avšak naštěstí byl Václav Kočí hned v těsném závěsu, díky čemuž zlínskému útočníkovi zkomplikoval zakončení. Nowak tak se zásahem neměl sebemenší problém. Po tvrdé ráně Matěje Zavřela se puk odrazil příhodně pro Jana Ramerta, ten ale své bekhendové zakončení do nekryté brány nasměroval pouze do boční sítě. V 57. minutě zůstal kotouč po zacloněné střele z pravé strany ležet v olomouckém brankovišti. Jako první se k němu protlačil Richard Marek a po několika neúspěšných pokusech ho konečně dopravil pod Nowakovým betonem za brankovou čáru.

Hanáci po inkasované brance odvolali gólmana, přes výborné napadání Ševců se však jen horko těžko usazovali v útočném pásmu. Nakonec se jim to přece jenom podařilo, ostrý projektil od modré skončil pouze ve výstroji zlínského brankáře. V posledních vteřinách mohli Zlínští potvrdit své vítězství střelou do prázdné klece, Marek Matašovský ale hráče ve žlutomodrých barvách úmyslně fauloval, Berani se tak čtvrtého gólu nedočkali. Olomouc odjela z nedalekého Zlína s těsnou porážkou 3:2.