Report ze zápasu JIH vs. OLO (5:1)

HC Dukla Jihlava

logo

5:1

(0:0, 2:1, 3:0)

logo

HC Olomouc

Do utkání naskočili aktivněji Olomoučtí. První velkou šanci měl ve čtvrté minutě zápasu na holi kapitán Jan Kučera. Jeho ránu z bezprostřední blízkosti i následnou bekhendovou dorážku ale vytěsnil Maláč. O chvíli později zahrozili také domácí, ale Pavelec zařízení minul. Ve třinácté minutě dokonce za Nowakem zazvonilo břevno. Projektil Jungwirtha z levého kruhu skončil na horní tyči olomoucké svatyně. Do první sirény vytasil gólman kohoutů ještě dva fantastické zákroky proti Sojkovi a Modlovi, čímž tak udržel nerozhodný stav.

Stav utkání otevřel přesně po 24 minutách hry Andrej Klapica. Počkal si na přihrávku zpoza branky ve slotu, odkud kotouč poslal za Nowakova záda. O chvíli později ale aktivní Olomouc srovnala. Přesně postavený Patryk Kusak pohotově doklepl volný puk v předbrankovém prostoru až do sítě. Po polovině zápasu si však domácí vzali vedení zpět na svou stranu. Nikým nehlídaný Adam Sojka zblízka propálil brankáře Mory.

V závěrečné části odskočila Jihlava zásluhou Matěje Vovsíka na dvoubrankové vedení, když kapitán Dukly propálil hradbu těl od modré čáry. V čase 50:16 přidal další zásah domácích Matěj Kravec, jenž z bekhendu zamířil přesně mezi betony Nowaka. Poslední zápis do listiny střelců byl také zaznamenán na straně Jihlavy. Adam Rauš zasáhl odkrytou klec, když se Kohouti pokoušeli o powerplay, a stanovil tak konečné skóre 5:1.