Report ze zápasu LIB vs. OLO (5:2)

Bílí Tygři Liberec

logo

5:2

(2:0, 1:1, 2:1)

logo

HC Olomouc

Aktivněji se do zápasu vřítili Bílí Tygři. První branku utkání zapsal v osmé minutě domácí forvard Filip Kříž, po jehož trefě se do listiny střelců přidal i Samuel Fiala. Liberecký útočník byl ve správnou chvíli na správném místě a odražený kotouč po zmatku jen doklepl do odkryté branky. O minutu později se hrací předmět opět ocitl v síti Olomouckých, nicméně branka nebyla kvůli postavení hráče v brankovišti uznána.

S Kohouty to vypadalo velmi špatně, když se opět prosadil Samuel Fiala, tentokrát ale ve 26. minutě. Zručný mladík z vyložené pozice vypálil přesně nad lapačku Nowaka. Liberečtí se pak ocitli v obrovské šanci, jenže do odkryté branky nezasunuli, čehož mohli po chvíli litovat. Unikající Radim Hradil přesnou střelou 19 vteřin před druhou sirénou snížil na 1:3 a zápas tak zdramatizoval.

A přeci jen to byla Mora, která ve třetí části snížila na rozdíl jediné branky. Po krásné kombinaci zakončoval do prázdné branky Michal Tomeček. Větší klid na domácí hole zpět vrátil Petr Gajda, jenž parádní ranou zápěstím zařídil Tygrům dvoubrankový náskok. Tečku za utkáním pak přidal 27 sekund před koncem Samuel Fiala. Gólem do prázdné branky zkompletoval hattrick a potvrdil vítězství Liberce 5:2.