Report ze zápasu OLO vs. KVA (0:3)

HC Olomouc

logo

0:3

(0:1, 0:1, 0:1)

logo

HC Energie Karlovy Vary

Do začátku první třetiny vstoupili lépe jednoznačně hosté. Branku vstřelil už v páté minutě Samuel Šmajda. Po inkasovaném gólu se Olomouc nadechla a vyrovnala tempo soupeře. Ke konci třetiny dokonce mírně přehrávala hostující celek, bohužel však bez gólové odměny.

Druhé dějství patřilo zprvu Hanákům, kteří si vytvářeli mnoho šancí. V devětadvacáté minutě ale fauloval Jan Kučera a hosté dokázali proměnit přesilovou hru. Kombinací se dostali před Nowaka, přičemž pak přišlo nahození, které domácí gólman pouze vyrazil a z dorážky se nemýlil Radim Handl. Zbytek třetiny pak patřil hostům, kteří působili aktivnějším dojmem.

Hned zkraje třetí třetiny si vytvořili hosté šanci, která ztroskotala na pozorném Nowakovi. Herní nadvláda Energie přetrvávala až do sedmačtyřicáté minuty, ve které se nedovoleným zákrokem provinil hostující Petr Zolnaj. Mora si znovu dokázala vytvořit šance, nedokázala však jedinou z nich využít. Od poloviny třetího dějství se hra přenesla do obranné třetiny domácích. V šestapadesáté minutě se znovu radovali Energetici. Od modré čáry vypálil Filip Krajčík, jehož ránu tečoval David Varvařovský mimo dosah gólmana. Zbývající část zápasu se dohrála v klidnějším tempu a Olomouc tak podlehla Karlovým Varům 0:3.