Report ze zápasu TRI vs. OLO (2:3)

HC Oceláři Třinec

logo

2:3

(0:0, 0:2, 2:1)

logo

HC Olomouc

Jako první se do zajímavé střelecké pozice mezi kruhy protlačil Hradil, rána mu ale příliš nesedla. Olomoučtí se opírali o skvělou defenzivu a vyráželi do rychlých protiútoků. Oceláři několikrát ujeli do souboje jeden na jednoho, ale vždy vyšel vítězně bek kohoutů. K největší příležitosti se ve 14. minutě dostal třinecký Pohludka, jenž z levého kruhu vyslal nebezpečnou střelu, která však jen prošla celým brankovištěm až do rohu kluziště.

První branka utkání padla necelé čtyři minuty od začátku druhého dějství. V poněkud nenápadné akci se kotouče chopil Jakub Belan a svižnou ranou z pravé strany propálil gólmana Klimka. Rozjetí hokejisté Mory pokračovali ve skvělé aktivitě i nadále a znovu udeřili. Tentokrát to bylo poté, co šel třinecký kapitán pykat na trestnou lavici za faul kolenem. Početní převahu zúročil jeho olomoucký protějšek Jan Kučera, který si pro puk sjel do slotu, odkud se střelecky nemýlil. Po skvěle odehrané prostřední části si tak Hanáci odnášeli do kabin dvoubrankové vedení.

S kohouty to vypadalo ještě lépe, když ve 43. minutě zvyšoval na 3:0 z dorážky přesný Jan Kučera. Domácí začali zabírat až příliš pozdě. Miroslav Holinka dokázal z velkého úhlu propasírovat kotouč pod horní tyčkou až do branky, díky čemuž snížil na rozdíl dvou branek. Utkání bylo zdramatizováno necelých pět minut před třetí sirénou, když Tomáš Šilar dělovkou rozvlnil síť Frgálovy klece. Nic dalšího však Ocelářům defenziva Olomouce nepřipustila a nepomohla ani závěrečná powerplay. Kohouti zvítězili v Třinci 3:2.