Report ze zápasu OLO vs. PCE (0:6)

HC Olomouc

logo

0:6

(0:1, 0:4, 0:1)

logo

HC Dynamo Pardubice

Již ze začátku utkání si hosté vytvářeli gólové příležitosti, nenechali hrát domácí s kotoučem, což vyústilo v obranný faul. Z přesilovky se hosté už nemýlili a tým z Čech poslal do vedení Daniel Herčík. Olomouc si i v první třetině dokázala vytvořit šance, bohužel však úspěšná nebyla.

Druhou třetinu začali domácí přesilovkou. V té si vytvořili mnoho příležitostí, žádnou však nedokázali využít. I po konci početní výhody si kohouti drželi kvalitní tempo, to bohužel nepřineslo ovoce. Vzápětí si ale na druhé straně gól připsal Daniel Herčík. To byl zlomový moment zápasu. V polovině klání se ještě prosadil Daniel Burda, který přesně usměrnil odražený kotouč. Ve dvaatřicáté minutě se naskytla domácím další příležitost v podobě přesilové hry, tu však nedokázali využít. A jakoby opět platilo pravidlo nedáš - dostaneš. V šestatřicáté minutě se s obrovským štěstím trefil Dominik Kalužík. Ve čtyřicáté minutě se znovu rychlým protiútokem dostaly do šance Pardubice. Útoku využil Josef Kubíček, který se trefil mimo dosah domácího gólmana.

Do třetí třetiny vletěli domácí jako vítr, první obrovskou šanci si připsal Tomeček, který ujel hostující obraně. V šestačtyřicáté minutě po výborné kombinaci domácích vypálil Fasner. Kotouč ale neskončil v síti kvůli bloku hostujícího obránce. Poslední gól padl v polovině třetí části, kdy se trefil Daniel Bárta a nastavil tak konečné skóre utkání na 0:6.