Report ze zápasu OLO vs. TRI (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(0:0, 1:3, 0:0)

logo

HC Oceláři Třinec

V první třetině neskóroval ani jeden celek, ačkoli šancí bylo více než dost. První větší možnost měl Jan Kučera, který jel po faulu hostů trestné střílení. Gól však vstřelit nedokázal, poněvadž nenašel mezírku mezi betony brankáře Krále. V desáté minutě ale na druhé straně kluziště zahrozili hosté, konkrétně Gerych, který dostal nahrávku před odkrytou branku. Na poslední chvíli ale jeden z domácích hokejistů zasáhl do přihrávky a kotouč tak změnil dráhu letu. Na konci třetiny si ještě domácí vytvořili dvě obrovské šance, obě ale zneškodnil skvěle chytající gólman hostí.

Hned zpočátku druhého dějství ve čtyřiadvacáté minutě se trefil mezi tři tyče Václav Kočí, který tak proměnil přesilovou hru. V šestadvacáté minutě si Olomouc na své konto připsala další obrovskou příležitost, když hostující obraně ujel Matašovský. Ten ale v souboji jeden na jednoho s třineckým gólmanem neuspěl. V polovině periody si ještě vytvořil šanci Tomeček, který prokličkoval obranou Třince. V této části třetiny se ale začali o slovo hlásit také hosté. Ve dvaatřicáté minutě srovnal stav utkání Robin Gerych. V sedmatřicáté vstřelil rozdílovou branku hostí Adam Cedzo a vedení Třince ve čtyřicáté minutě navýšil Patrik Šutý.

Ve třetí třetině šancí ubylo. Největší si zapsal Šutý, který v oslabení unikl obraně Olomouce. Domácí gólman však jeho střelu lapačkou zneškodnil. V pětapadesáté minutě si ještě připsal gólovou šanci Tomeček, po jehož střele vypadl brankáři Ocelářů kotouč z lapačky. Nikdo z Olomouckých se k němu však nedostal. Olomouc tak padla s Třincem 1:3.