Report ze zápasu HKM vs. OLO (3:0)

Mountfield HK

logo

3:0

(1:0, 2:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Hradečtí naskočili do utkání velmi rychle, už po sedmnácti vteřinách měl velmi dobrou příležitost Král, ale v rozhodující chvíli jen promáchl. O další ohrožení Nowaka se postaral Prášek, jenž z dobré pozice přihrával do úhlu na Beneše, který ale přesně nezakončil. Mountfield šel do vedení necelé dvě minuty před sirénou, kdy po nahození Fialy šikovně tečoval Matěj Novotný.

Rychlé přečíslení domácích na začátku prostřední části vykombinovali Hradečtí až na Matěje Havlíčka, na jehož ránu olomoucký gólman nestačil. Nowak držel naděje Hanáků skvělými zákroky, dělovku Krále vykryl šikovně ramenem. Když inkasoval potřetí, rozhodčí branku Práška neuznali kvůli vysoké holi, ale o chvíli později gól Jiřího Klímy už platil. Trestné střílení proměnil hradecký útočník kličkou do forhendu.

Obrovskou šanci na snížení měl po přihrávce Matašovského Tomeček, ale brankář Kasal vytasil zákrok špičkou brusle. Na druhé straně se vyznamenal i Nowak, který odmítnul rány Beneše i Novotného. Těsně před koncem vychytal i kličkujícího Vencla, ale jelikož jeho protějšek za svá záda nepustil žádnou ze střel Olomouce, ze tříbodového zisku se radovali domácí.