Report ze zápasu POR vs. OLO (5:1)

HC RT TORAX Poruba

logo

5:1

(1:0, 2:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Olomoučtí do zápasu naskočili velmi svižně a po 16 vteřinách od úvodního hvizdu si zahráli přesilovku, kterou však využít nedokázali. A byli to právě domácí, kteří se v polovině periody dokázali prosadit. Obrana Kohoutů zapomněla na Daniila Skorochoda, který byl v nájezdu na Žbánka díky bekhendové kličce úspěšný. Porubští v první třetině trpěli svou nedisciplinovaností. Hosté hráli přesilovku dohromady necelých sedm minut, ale ani jednou nedokázali výhodu jednoho hráče v poli využít. Poruba tak do šaten odcházela s jednobrankovým vedením.

První větší šance prostřední části se diváci dočkali až ve 34. minutě, kdy Koidu skvěle vychytal Žbánek. O necelé tři minuty později však domácí skórovali. Dorážející Tomáš Hansel překonal olomouckého gólmana střelou z bezprostřední blízkosti. Navíc 11 vteřin před druhou sirénou přidal třetí úspěšný pokus Poruby Olaf Zachariasz a domácí si po prostředním dějství odnášeli vedení 3:0.

Porubští naskočili aktivně také do poslední třetiny. V čase 43:57 si druhý gól v zápase připsal Daniil Skorochod a o necelých pět minut později, dokonce ve vlastním oslabení, také Tomáš Hansel. Kohouti se však ani za stavu 0:5 nevzdávali a snažili se na soupeře tlačit. Opět ve vlastním oslabení, ale tentokrát na opačné straně, skóroval David Pastrnek a překazil tak Láryšovi čisté konto. To však bylo ze strany Olomouckých vše a nakonec soupeři podlehli 1:5.