Report ze zápasu OLO vs. KOM (0:4)

HC Olomouc

logo

0:4

(0:0, 0:2, 0:2)

logo

HC Kometa Brno

První třetina nabídla celkem vyrovnaný hokej. Do vedení se mohli dostat Kohouti v 8. minutě, kdy sám na bránu ujížděl Bošek, avšak brankář Fajmon dokázal zasáhnout. Druhá polovina úvodního dějství další větší příležitosti nenabídla, oba celky si akorát zahrály početní výhody. Kometa se v sedmé minutě druhé třetiny dostala do zajímavého náznaku, ale dvojice Zduba - Šichtař si před Čerbákem neporadila.

Úvodní gól padl zhruba v polovině řádné hrací doby. Nahození od modré čáry se dostalo mezi kruhy, odkud přesně zamířil Dominik Halačka. Následně mohli domácí srovnat v přesilové hře, jenže do brejkové situace se dostali Brňané, kteří ale zazvonili o brankovou konstrukci. Jihomoravané se radovali ještě ve druhé třetině podruhé, když střelu Mitra dorazil za brankovou čáru Matěj Pavlík. Chvíli před sirénou měli velkou šanci i Kohouti, avšak touš, který poskakoval na brankovišti, za záda gólmana nedostali.

Ve třetí třetině se Kometa dočkala třetí trefy ve 47. minutě. Kapitán Michal Červenka se dostal před Čerbáka, kterého překonal střelou mezi betony. Následně mohl zvýšit náskok Komety Pavlík, ale v samostatném úniku selhal. Osm minut před koncem utkání zamířil na trestnou lavici Neoral, Kometa také podruhé v zápase využila přesilovku, tentokrát se do listiny střelců zapsal Jan Jurný. Olomouc mohla nepříznivý stav alespoň kosmeticky upravit, ale přesilovku pět na tři těsně před koncem nevyužila. Hanáci tedy i po sedmi odehraných zápasech zůstávají na čtyřech získaných bodech.