Report ze zápasu OLO vs. ZLN (1:7)

HC Olomouc

logo

1:7

(1:1, 0:5, 0:1)

logo

PSG Berani Zlín

První třetina nabídla kvalitní podívanou. Oba týmy si tvořily šance, první však využili hosté, když v čase 9:50 skóroval Adam Klimek. Vzápětí však odpověděl parádní trefou Adam Kalman. Olomouc si v první třetině vytvářela šance především z brejků, zatímco Zlín se snažil kombinovat v útočném pásmu. Do konce periody se ještě strhla šarvátka blízko brankoviště hostů.

Druhá třetina měla velice podobný průběh jako první. Pouze však do třicáté minuty, kdy přišla druhá zlínská branka, kterou vstřelil Jakub Heš. Pak už se hosté rozjeli a nasázeli domácím další čtyři branky. Ve 34. minutě se trefil Dominik Kos a o minutu později skóroval znovu Jakub Heš. Ve 38. minutě přesně pálil Martin Vaculík a dvě sekundy před koncem třetiny úspěšně zakončoval Luca Pečner. Pět minut před koncem třetiny se ale znovu vylučovalo. Tentokrát ne za hrubost jako v první třetině, ale za bitku, kdy se u domácího brankoviště poprali Polzer s Frolem. Oba dostali pětiminutový trest spolu s osobním do konce utkání.

Do třetího dějství Olomouc vstoupila velmi aktivně. Vytvářela si šance, žádnou však nedokázala zakončit gólově. První polovina třetiny patřila především domácím, přibližně v polovině se ale role obrátily a hře dominovali hosté. Jejich tlak vyústil v poslední branku zápasu, kterou v osmapadesáté minutě vstřelil Matěj Kotala.