Report ze zápasu KOM vs. OLO (8:1)

HC Kometa Brno

logo

8:1

(1:0, 4:1, 3:0)

logo

HC Olomouc

První třetinu započali gólově domácí, když se už ve druhé minutě trefil Matěj Pavlík. Ve dvanácté minutě už mohla jít Kometa do vedení 2:0, když puk přejel za olomouckou brankovou čáru. Sudí ale gól neuznal kvůli úmyslnému kopnutí. Ke konci třetiny ještě zahrozili Hanáci, nedostali se ale přes domácího gólmana.

Do druhé třetiny vstoupili mnohem lépe Brňané, které dělil kousíček od dvoubrankového náskoku. Toho se však nakonec stejně dočkali po trefě Patrika Antonyho. Olomouc ale velice rychle zareagovala, když ani ne po minutě skóroval Viktor Šulgan. Zbytek třetiny patřil Brnu. Ve dvaatřicáté minutě skóroval Jindřich Habermann, který svůj počin po dvou minutách zopakoval. V sedmatřicáté minutě ještě přidal branku David Röss.

I třetí třetina patřila Kometě. Hned ve 42. minutě zvyšoval na 6:1 Jan Jurný. V 54. minutě skóroval David Röss a 17 sekund před koncem střelou od modré čáry upravoval výsledek Marek Vyhlídal. V 60. minutě se ještě strhla šarvátka mezi domácím Šebelou a olomouckým Bartokem. Na výsledku to ale nic nezměnilo, Brno uspělo poměrem 8:1.