Report ze zápasu OLO vs. KLA (3:0)

HC Olomouc

logo

3:0

(2:0, 1:0, 0:0 )

logo

Rytíři Kladno

Kohouti se do vedení dostali už po 73 vteřinách. Navrátil potáhl kotouč na pravé straně a poté vybídl v mezikruží volného Lukáše Klimka, který dokázal zakončit do prázdné klece - 1:0. O více než dvě minuty později vedla Mora o dva góly, tentokráte se přesnou střelou z kruhu do vzdálenější šibenice prosadil Jan Káňa - 2:0. Na konci 6. minuty zamířil na trestnou lavici domácí Rutar, Rytíři svou první přesilovku ale nevyužili.

V 11. minutě se do rychlého kontru po křídle dostal Bambula, který však třetí gól Mory nepřidal. Po následném vyloučení Ondruška zahrozil velezkušený Plekanec, jehož ránu vyrazil pozorný Konrád vyrážečkou. Posléze se na opačné straně kluziště do příležitostí dostali Dujsík s Kucserou, avšak kladenská brankářská dvojka se blýskla jistými zákroky. Tři minuty před první sirénou dostal přihrávku do ideální pozice Brodecki, avšak napálil jen tyč. Po dvaceti minutách tedy Olomouc vedla 2:0.

Start do druhé třetiny lepší být ani nemohl. Po jednadvaceti sekundách využil Jakub Orsava přesilovku pět na tři, když vyslal parádní střelu, jež zamířila do horních pater branky - 3:0. Ještě veseleji mohlo být při následném střídání, kdy Káňa trefil konstrukci kladenské svatyně. V čase 26:02 se připomněl Rašner, jehož velmi tvrdá rána zaduněla o Brízgalovy betony.

Zhruba v polovině řádné hrací doby usedl na čtyři minuty na trestnou lavici Škůrek. Kladno se dostalo do tlaku, ale střely Brodeckého a Klepiše Konrád zlikvidoval. Na konci hry v nerovnovážném počtu hráčů na ledě se do protiútoku dostal Rutar, avšak Brízgala jej vychytal. Poté byla k vidění bitka, při které dostal trest ve hře kladenský obránce Dotchin. Zajímavější okamžiky přišly na řadu ke konci třetiny, kdy nejprve ujel Procházka a o chvíli později se do šancí protlačili Nahodil s Navrátilem. Druhá třetina ale už další gól nenabídla, celky šly do šaten za stavu 3:0.

První polovina třetího dějství větší šance na jedné či druhé straně nenabídla. Olomoučtí drželi své komfortní vedení a několikrát i zahrozili, jenže vždy scházela lepší finální přihrávka. Domácí s noblesou ustáli i dvě minuty v oslabení, které za hráčskou lavici odpykal Navrátil. Přesilovku si těsně před koncem zahrála také parta kapitána Jiřího Ondruška, avšak čtvrtý gól se jí vstřelit nepodařilo. Závěr střetnutí byl emotivní. Po zákroku na Orsavu šel domácí tým mstít Švrček, který si vyhlédl Plekance. Domácí ale o svou výhru 3:0 nepřišli a zapisují si další tři body.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Začátek zápasu byl z naší strany úplně o něčem jiném, než v minulém utkání v Liberci. Díky tomu jsme se trochu uklidnili. Ve druhé třetině hra kvůli přesilovkám a oslabením ztratila potřebné tempo. V poslední dvacetiminutovce bylo těžké se do toho dostat. Hráčům ale musím poděkovat, koncovku zápasu zvládli výborně.“