Report ze zápasu PCE vs. OLO (3:0)

HC Dynamo Pardubice

logo

3:0

(0:0, 1:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

Úvodní zajímavou šanci utkání si vytvořil Lukáš Klimek, jenž v rychlém brejku pálil do Willova betonu. Vzápětí si Dynamo zahrálo první přesilovku. Po kombinaci v útočném pásmu střílel Robert Říčka do zcela odkryté klece, Jan Lukáš však jeho střelu fantastickým zákrokem vyrážečkou zneškodnil. Další minuty úvodního dějství byly na šance velmi chudé. Až v závěru třetiny hráli domácí po faulu Rostislava Olesze pětiminutovou početní převahu, avšak v ní si Hanáci vedli skvěle a svého soupeře nepustili k žádné střele, která by mohla olomouckou svatyni ohrozit.

Velice blízko otevření skóre byl na začátku prostřední části hry Michal Kunc, poskakující kotouč po střele Jana Knotka ale mezi tři tyče nedoklepl. Na druhé straně zahrozil Daniel Rákos z bezprostřední blízkosti olomouckého gólmana, ani tentokráte se však skóre neměnilo. Velkou šanci si připsal také David Ciencala, jenž se snažil dorazit ležící puk v brankovišti Kohoutů, jako první se k němu dostal Lukáš Klimek a nebezpečí zažehnal.

V čase 31:40 se Adam Musil dostal do přečíslení a z pravé strany vyslal na bránu ostrou střelu, která se naneštěstí odrazila přímo před najíždějícího Filipa Koffera, jenž kotouč dopravil pomocí brusle za brankovou čáru. Tento gól ještě rozhodčí zkoumali, nakonec ho ale uznali. Zareagovat na inkasovanou branku mohla Mora ve své vůbec první přesilovce v klání. Nepříjemný projektil vyslal na Willa Tomáš Dujsík, ani on se ale s úspěchem nesetkal.

Na začátku závěrečné části hry byl ve výborné palebné pozici Jakub Orsava, trefil však pouze připraveného brankáře Pardubic. V posledních minutách olomoucké přesilovky se Jan Knotek protáhl mezi dvěma beky Dynama, jeho bekhendová střela orazítkovala horní tyč. Blízko vyrovnání byl také Lukáš Nahodil, ale ani on nepálil přesně. Běžela 49. minuta, když rozehrávající Jan Lukáš udělal obrovskou chybu, při níž nahrál přímo Tomáši Zohornovi, jenž bleskově vyslal pobídku na Roberta Kousala. Forvard domácích s devadesátkou na zádech už neměl příliš práce, kotouč pouze zasunul za brankovou čáru.

Olomoucký tlak se s plynoucím časem stupňoval, avšak Will byl stále stoprocentní. Velkou šanci měl kapitán Hanáků Jiří Ondrušek, avšak po přesném křižném pasu Lukáše Nahodila nemířil přesně. V závěru hry se Dynamo dostalo do rychlého protiútoku, zakončující Ondřej Vála propálil z vrcholku kruhů vše, co mu stálo v cestě. Olomouci už na vstřelení branky nezbyla žádná síla, tři body tak zůstaly ve městě perníku.

OHLASY

Radim Rulík (HC Dynamo Pardubice): „Určitě u nás panuje spokojenost. Jsme rádi, že jsme tento těžký zápas zvládli. Olomouc byla strašně nepříjemná především směrem do obrany. První třetina se nám úplně nevydařila, ale postupem času jsme se začali zlepšovat. Podržel nás také skvělý brankář.“