Report ze zápasu OLO vs. MBL (2:0)

HC Olomouc

logo

2:0

(0:0, 2:0, 0:0)

logo

BK Mladá Boleslav

Začátek utkání byl poměrně svižný. Už v první minutě tvrdě střílel Ondrušek, brankář Krošelj si tedy připsal první zásah. Mírný tlak Hanáků pokračoval, když Kuskovu ránu nasměroval těsně vedle zadní tyče Nahodil. Na opačné straně kluziště se mezi kruhy ocitl hostující Fořt, ale Konrádova lapačka byla připravená. V 9. minutě se poprvé vylučovalo, na trestnou lavici zamířil Švrček. Mladoboleslavští byli v přesilovce aktivní. Nejprve nebezpečně pálil od modré čáry Pýcha a krátce po něm orazítkoval tyč olomoucké klece Šmerha.

Kohouti ale oslabení přežili a hned poté se vydali do útočení. Olesz zabojoval v rohu kluziště a posunul touš na modrou čáru, odkud pálil do vyrážečky Krošelje Švrček. Na konci třetiny mohli Bruslaři vyrazit do přečíslení dvou proti jednomu, ale Fořtovi se zamotal puk, načež z levého kruhu pálil po ledě Eberle. V úplně poslední minutě měli hosté k dispozici další přesilovku, Konrád se však znovu činil.

Na začátku prostředního dějství šla Mora opět do čtyř, vyloučen byl Ondrušek. Po střele Lintuniemiho vznikla před brankovištěm Konráda strkanice, po které se ovšem nevylučovalo. Do kvalitního střeleckého místa se dostal Lantoši, forvarda Bruslařů ale vychytala lapačka olomouckého gólmana. Při čtyřminutovém vyloučení Pláška za vysokou hůl hráli Středočeši další početní výhodu, připomněl se v ní Kousal, který byl z kruhu vychytán. Posléze předvedl pěknou akci domácí Navrátil, Krošelj se ale zaskvěl. Činil se také muž v masce na druhé straně, poněvadž sólo Šmerhy zastavil.

Festival oku lahodících individuálních akcí pokračoval, obránce Rašner se protáhl až před klec soupeře, ale kličku do forehandu nedotáhl. Na konci 28. minuty se připomněl táhlou střelou z kruhu Řezníček, volný kotouč ale do brány Mladé Boleslavi doražen nebyl. Diváci sledovali vyrovnaný hokej. Aktivní hosté se zásluhou dvojice Stránský - Eberle dostali do možnosti vstřelit gól, avšak Konrád se rychle přesunul.

Branky začaly padat až ve druhé polovině třetiny. Po kombinaci mezi Strapáčem a Navrátilem se prosadil u zadní tyče stojící Karel Plášek - 1:0. V závěru dějství šli Středočeši do čtyř, přičemž přesilovku využil na levém kruhu přesně pálící Jakub Orsava - 2:0. Na začátku třetí třetiny byl celek v zelených dresech aktivnější, ale kompaktní a přesná defenzivní hra Hanáků inkasování nedovolila. Zhruba v polovině třetí části zamířil podruhé v utkání na trestnou lavici Lintuniemi.

V přesilovce ostře pálil kapitán Ondrušek, ale Krošelj si vyrážečkou poradil. Už při hře pět na pět pořádně zahrozil Beránek, jehož střela zazvonila o olomouckou tyč. Na konci 55. minuty byl k vidění velký závar na brankovišti, ale Konrád těžké chvíle ustál. Po chybě v rozehrávce hostů se sám mezi kruhy ocitl Strapáč, slovinský gólman vystrčil svou lapačku včas. Dvě minuty před poslední sirénou Bruslaři odvolali brankáře, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Závěrečné sekundy okořenila bitka mezi Švrčkem a Fořtem, radost z výhry ale kohoutům nevzala.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Jsme rádi za tři body, protože dva zápasy po sobě jsme prohráli. Hráli jsme o to, abychom neprohráli potřetí, když to řeknu takhle. Musím ale zmínit, že ty předešlé zápasy byly venku a odehráli jsme je celkem dobře, ale bohužel jsme nedokázali udržet vedení, což se nám dnes naštěstí povedlo. S Boleslaví to bylo velice těžké utkání. Od druhé třetiny jsme hráli na tři pětky, hráči se vydali a odbojovali to. Smekám před bojovností.“