Report ze zápasu KOM vs. OLO (3:0)

HC Kometa Brno

logo

3:0

(1:0, 2:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Do utkání na ledě Brna nastoupili Hanáci bez devíti hráčů základní sestavy. Nově chyběli Jan Káňa s Pavlem Musilem, kteří tedy na marodce doplnili Jiřího Ondruška, Davida Škůrka, Lukáše Nahodila, Lukáše Anděla, Lukáše Kucseru, Jakuba Orsavu a Michala Kunce. Pozice kapitána se tedy znovu ujal Jan Knotek, jeho asistenty byli Rostislav Olesz s Lukášem Klimkem. Kohouty alespoň mohl těšit návrat beka Alexe Rašnera, jenž si odpykal třízápasový trest. Z juniorky pak vypomohli Jan Kučera s Michalem Tomečkem.

Na začátku utkání se gólman Furch musel vyznamenat lapačkou, ale pak už útočila Kometa. Nadvakrát zkoušel Konrádovu pozornost Kollár, načež Ďaloga připravil šanci pro Horkého, jehož pokus slovenský gólman vyrazil. V 8. minutě zamířil Ďaloga na trestnou lavici, ale právě ve vlastním oslabení Brňané poprvé skórovali. Jakub Flek z téměř nulového úhlu šťastně překonal Konráda i s nechtěným přispěním teče Navrátila - 1:0. Poté se do puku pořádně opřel Černý, ale Furch opětovně dával pozor. V čase 14:21 si diváci mohli vychutnat bitku mezi Kučeříkem a Švrčkem, po které oba zamířili na trestnou lavici. V závěru první periody si domácí vytvořili tlak při své přesilovce, avšak Konrád se podruhé překonat nenechal.

Hned po pár sekundách ve druhé periodě se do šance probil Horký, jemuž kotouč adresoval Holík, avšak Konrád si poradil. Ve 22. minutě zamířil na trestnou lavici Bambula a o minutu později také Klimek. Ve dvojnásobné přesilovce vybídl Flek před brankovištěm stojícího Šalého, mladý forvard zamířil těsně vedle zadní tyče. Než se stačil Klimek vrátit na ledovou plochu, Kometa vedla už o dva góly. Holík si všiml na kruhu stojícího Radka Koblížka, jehož pumelice byla naprosto přesná - 2:0.

Ve 27. minutě byl vyloučen Flek. Plášek se hned na začátku přesilovky dostal ke střele, to stejné platilo i o Rašnerovi. Vidět byl v této početní výhodě především Navrátil, který napálil spojnici brněnské svatyně. Následně se hra srovnala, ve 34. minutě ale na tom bylo Brno ještě lépe. Tomáš Vincour dostal puk do jízdy a poté precizně našel místo u bližší tyče Konrádovy klece - 3:0. Jihomoravané byli při chuti a do šancí se dostali také Pospíšil s Ondráčkem, od radosti však Kometu zastavila nejprve boční síť, ve druhém případě pak Branislav Konrád.

V první minutě třetí třetiny se Mora dostala do několika slibných střeleckých pokusů. Poté se ale po pravé straně protáhl Flek, jenž stačil vybídnout Kollára, kterého v obrovské šanci vychytal Konrád pravým betonem. Ve 46. minutě se celek v červených dresech dostal do tlaku, který vyvrcholil tečovanou ranou Řezníčka, Furch si ovšem na brankovišti poradil. Další trestné minuty za hosty musel odpykat Knotek, nicméně při své přesilovce se Brno do velké šance nedostalo.

Až po skončení hry pěti proti čtyřem předvedla Kometa bleskurychlou kombinaci. Přihrávku na pravý kruh dostal Pospíšil, kterého ale Konrád výtečně stačil vychytat. Připomněl se také rychlonohý Ďaloga, jehož ránu pomohl zablokovat Řezníček. Závěr utkání se už víceméně dohrával a domácí si tedy připsali vítězství 3:0. Olomouc nedokázala skórovat ani ve druhém duelu v řadě.

OHLASY

Jaroslav Modrý (HC Kometa Brno): Věděli jsme, že budeme hrát proti týmu, který je bojovný a urputný. Nenastoupili jsme v úplně ideálním rozpoložení, hráli jsme takový lehkovážný hokej, ale dali jsme šťastný gól, který nás uklidnil. Poté jsme už hráli kvalitní hokej, měli jsme dobrý pohyb. Pomohl nám i výborný výkon gólmana, který nás podržel v důležitých částech zápasu.