Report ze zápasu OLO vs. TRI (0:5)

HC Olomouc

logo

0:5

(0:3, 0:0, 0:2)

logo

HC Oceláři Třinec

Před začátkem utkání se Olomouc mohla těšit z návratů Lukáše Anděla, Lukáše Kucsery a Silvestera Kuska do sestavy. Oproti vítěznému klání se Spartou ale chyběl obránce Tomáš Černý, tudíž absentovalo celkem devět hráčů sestavy.

Do první větší šance se po minutě natlačil Bambula, jehož ránu vyrazil Mazanec ramenem. Na druhé straně se do kvalitní pozice dostával Kurovský, nicméně jeho předávka přesná nebyla. V 9. minutě se třinecký kanonýr Růžička objevil před brankou po zpětné pobídce Marcinka, brankář Lukáš ale dával pozor. Do rychlého kontru se následně vydala Mora, jenže Kuskova přihrávka směrem na Navrátila přesná nebyla. Na trestnou lavici poprvé zamířil Řezníček. Proti tvrdému pokusu Růžičky se Lukáš ještě přesunul, nicméně o pár sekund později Daňo vybídl před prázdnou svatyní Andreje Nestrašila, jenž dal první branku duelu - 0:1.

Možnost na vyrovnání měli domácí z přesilové hry. Rašner vystřelil krátce po vhazování, avšak jeho pokus stačil Mazanec vykopnout pravým betonem. Na konci početní výhody ještě zkusil štěstí Olesz, jehož ránu z úhlu musel gólman Slezanů likvidovat nadvakrát. Dvě a půl minuty před první sirénou se nadvakrát prosadil důrazný Marko Daňo, který jako tank vletěl do brankoviště - 0:2. Už to vypadalo, že Oceláři půjdou do kabin za dvoubrankového vedení, ale náskok se ještě rozrostl, když přesně zamířil od modré čáry Jakub Jeřábek - 0:3.

Na začátku prostřední periody zahrozil Rašner, jeho pokus však Mazanec bez větších potíží chytil. Posléze byl vyloučen Dravecký za vražení, ale ani při své druhé přesilovce se Hanáci nedočkali. Opět dvakrát velmi nebezpečně střílel Rašner, avšak v jednom případě byla rána sražena, podruhé ji zastavil Mazanec. Zcela osamocený se na levém kruhu objevil Navrátil, olomoucká osmaosmdesátka ale zamířila těsně vedle. Už ve chvíli, kdy hosté hráli v plném počtu, operoval u brankoviště Chmielewski, který ještě v pádu stačil zakončit, avšak Lukášova lapačka byla v pohotovosti.

Připomněl se také mladičký Tomáš Galvas, který po dobré práci předložil kotouč Dujsíkovi, který nebezpečně střílel. Na druhé straně hrací plochy pak zahrozil ofenzivně laděný Doudera, jenž z úhlu tlačil puk nahoru, ale Lukáš stačil zakročit ramenem. V následujících minutách hrály oba celky přesilovku, nicméně další branka nepadla. Blízko ke skórování byl domácí Navrátil, jehož pokus se snažil dorážet Knotek, který ovšem minul. Zhruba tři minuty před koncem druhého dějství Třinec zatlačil, z čehož pramenilo druhé vyloučení Mareše v krátkém sledu. Přesilovku Oceláři nevyužili, ránu Růžičky z kruhu zastavil olomoucký muž v masce.

Velkou šanci měl na hokejce v úvodu třetí třetiny Olesz, který zcela osamocen v mezikruží netrefil. Poté se pořádně rozjel na levém křídle Nestrašil, jehož důraznou ránu však Lukáš stačil poslat do bezpečnějších míst. Hanáci se ani za nepříznivého stavu nevzdávali, po hlavě se do příležitosti tlačil Rutar, mohlo ho však mrzet, že lehce přestřelil. Gólu se Mora dočkala v 50. minutě, kdy Anděl dopravil touš do sítě, nicméně trenérská výzva Ocelářů radost domácích zhatila, a tak stále platil stav 0:3.

Následně usedl na čtyři minuty na trestnou lavici hostující Zahradníček, Mora se ale při své početní výhodě spíše trápila. Po přečkání oslabení se úřadující mistr dočkal čtvrté branky, když sám na Lukáše pádil Marko Daňo, který nakonec procedil kotouč do sítě - 0:4. V úplném závěru hosté svůj náskok ještě zvýšili, na konečných 0:5 upravil Aron Chmielewski.

OHLASY

Boris Žabka (HC Olomouc): „Samozřejmě gratulujeme soupeři. Pro nás to není jednoduché vzhledem k tomu, v jaké sestavě nastupujeme, navíc po těžkém zápase na Spartě. Potřebujeme, aby hráči, kteří zůstali v sestavě, hráli na hranici svých možností, což se bohužel dnes nepodařilo. Měli jsme šanci na začátku zápasu. Kdybychom ji proměnili, možná by se zápas vyvíjel jinak. Poté jsme se z něčeho snažili chytit, ale nepovedlo se. Není to pro nás jednoduché, ale musíme se dívat na další zápasy.“