Report ze zápasu OLO vs. SUM (10:1)

HC Olomouc

logo

10:1

(2:0, 3:1, 5:0)

logo

Draci Šumperk

Do první třetiny naskočili lépe Kohouti a po rychlém úniku se v čase 3:37 prosadil David Pastrnek. O necelé dvě minuty později dal v přesilovce svůj první gól zápasu Viktor Šulgan, jež z mezikruží vymetl nádhernou střelou šibenici Ondráčkovy branky. Domácí celý zbytek třetiny na soupeře tlačili, ale k další šanci se nepropracovali.

Dvacet vteřin po úvodním buly druhé části však dokázali Hanáci zásluhou Šulgana opět skórovat. V čase 25:12 se ujala jediná střela Šumperských, když Filip Hejátko propálil vše, co mu stálo v cestě. To ale nebylo nic platné, jelikož po brankách Navrátila a dovršeném hattricku Šulgana byl po čtyřiceti minutách stav 5:1.

Závěrečné dějství nabídlo ze začátku poměrně vyrovnaný hokej. Ve 45. minutě se sice dokázal prosadit Majer, ale hosté měli také své šance. Vše se obrátilo na stranu Mory v posledních šesti minutách, když domácí dokázali dostat puk do soupeřovy branky hned čtyřikrát. Po gólech Neorala, Navrátila a Pastrneka dovršil svůj famózní večer čtvrtou brankou Viktor Šulgan. Domácí tak jasně zvítězili 10:1.

OHLASY

Richard Brančík (HC Olomouc): „Jsme moc rádi za výsledek, určitě to i kluky moc potěší. Měli jsme dobré vstupy do třetin, kdy byl ještě kvalitní led. Po druhé části jsem v kabině musel zvýšit hlas ohledně herní disciplíny, i když jsme vedli 5:1, herní projev se nám vůbec nelíbil. Poslední dvacetiminutovka byla podle našich představ, kluci plnili úkoly a navíc vše zúročili pěti góly. Celkově jsme v utkání měli momenty, na kterých musíme zapracovat, ale rovněž padaly krásné branky a se zápasem jsme tak spokojeni.“