Report ze zápasu TRN vs. OLO (2:1)

HC Dukla Trenčín

logo

2:1p

(0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Na začátku zápasu měli více ze hry hosté, k první vážnější střele se ovšem dostal domácí obránce Pietroniro, který ale pozorného Lukáše nepropálil. O chvíli později si k modré čáře sjel Pavel Musil, jehož dělovka zapadla na zadní mantinel. V 8. minutě si Dukla zahrála první přesilovku, když na trestnou lavici zamířil Černý. Mora se v početní nevýhodě dostala do úniku, který však neproměnil v gól Silvester Kusko. Olomouc si v oslabení počínala aktivně, což potvrdila dvojice Bambula - Navrátil, když prvně jmenovaný přihrával a útočník s číslem 88 střílel z mezikruží.

Posléze právě Navrátil vybídl Menšíka, jenž svůj bekhendový blafák k úspěchu nedotáhl. Také hosté si zahráli přesilovku, ale branku v ní nevstřelili, přestože Navrátil i Olesz byli kousek od otevření skóre. Velké štěstí měli Hanáci v 17. minutě, kdy jeden z domácích útočníků pádil sám na bránu. V rozhodující fázi jej však podrazil brankář Lukáš a Trenčín se musel spokojit jen s přesilovkou, kterou nevyužil.

Na konci 23. minuty šla Dukla znovu do čtyř. Větší šanci si Kohouti v přesilovce nepřipravili, jen Černý našel na pravém kruhu pálícího Olesze, který minul. Už po početní převaze se zaskvěl Tomáš Galvas. Šestnáctiletý obránce, jenž právě hrál své první utkání v A-týmu, si obhodil bránícího hráče a následně vystřelil do připraveného LaCouveeho. Zhruba v polovině řádné hrací doby zamířil na trestnou lavici Musil. Dukla si tlak vytvořila až na konci přesilovky, kdy dostal nabito Razgals, avšak Lukáš zaklapl betony včas.

Na konci 32. minuty se do protiútoku po křídle dostal Navrátil, jenže kotouč zvedl až příliš. Na druhé straně se k teči před brankou Mory natahoval Sojčík, centr třetí lajny Trenčína si na gólmana ale nepřišel. Na gól se čekalo přesně 34 minut. Poměrně šťastně se prosadil Jan Knotek, který z velkého úhlu odrazil touš od zad trenčínského gólmana až za čáru - 0:1. Po dvou třetinách tak celek Jana Tomajka a Borise Žabky vedl.

Po devětadvaceti vteřinách třetí periody se do střely z kruhu pořádně opřel Kucsera, avšak LaCouvee kotouč udržel v lapačce. Brankář Dukly působil jistým dojmem také při další přesilovce Mory, jeho přesun při tvrdé střele Olesze snesl nejpřísnější parametry. Po návratu domácího hráče na ledovou plochu předvedl velkou parádu zkušený Tomáš Starosta, který Lukáše překonal Forsbergovou kličkou - 1:1.

S chutí hrající domácí neměli daleko k další brance. Valach se středem kluziště protlačil do střelecké pozice, ale Lukášovu svatyni přestřelil. Strážce branky v černém dresu měl práci i na konci 52. minuty, kdy se musel na brankovišti roztáhnout při úniku Heinerä. Dukla měla ve třetí třetině více ze hry, což potvrdil Sloboda, jehož ránu zastavil Lukáš vyrážečkou. Jelikož v šedesáti minutách už další gól nepadl, šlo se do prodloužení.

Hned na začátku nastaveného času se do úniku dostal rychlonohý Valach, který ale místo nad Lukášovým ramenem nenašel. Olomoucký brankář záhy vytasil fantastický zákrok také proti Thelinovi, jenže v 63. minutě se domácí už dočkali. Střela Pietronira se od zadního mantinelu odrazila před volného Denise Hudce, který neměl problém doklepnout černou gumu do branky - 2:1.