Report ze zápasu KLA vs. OLO (4:5)

Rytíři Kladno

logo

4:5

(0:1, 2:3, 2:1)

logo

HC Olomouc

V úvodní části se sice Olomoučtí vlivem vlastní nedisciplinovanosti dostali hned dvakrát do oslabení, nicméně skvělá defenziva dokázala obě šance domácích Rytířů zlikvidovat. O jedinou branku dvacetiminutovky se postaral jeden z Kohoutů, a to Štěpán Majer.

Druhá třetina byla o poznání divočejší. Tobiáš Sekanina poslal Olomouc do dvoubrankového vedení, jenže to bylo sníženo po brance Ondřeje Hlaváčka. Přetahování o delší konec provazu pokračovalo po využité přesilovce Hanáků. Lukáš Bošek svým zářezem zajistil vyšší vedení, které však na konci 35. minuty opět snížil Jiří Kupčo. Poslední slovo ale měl Matyáš Polzer, jehož zápis do listiny střelců přisuzoval vedení 4:2 hostujícím Hanákům.

Domácí se snažili utkání zvrátit v posledním dějství. Po brance Ondřeje Hlaváčka ztráceli Kladenští jedinou branku. Kohouty povzbudil přesný Vojtěch Neoral, jenž dodal Hanákům zpět dvoubrankové vedení a potřebný klid na hokejkách. V závěrečném tlaku se sice domácí zásluhou Dominika Pytlíka dostali na dosah jediné trefy, další ale již nepřidali. Dorostenci Mory tak zvítězili 5:4.