Report ze zápasu HBR vs. OLO (5:3)

BK Havlíčkův Brod

logo

5:3

(1:3, 2:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

Kohouti začali perfektně a hned po 72 vteřinách šli do vedení. Kamil Drábek nabil na modrou čáru Peteru Holéczymu, jenž dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve zběsilém úvodu utkání ale domácí rychle srovnali. V mezikruží skvěle postavený Dvořák ještě posunul kotouč na pravý kruh, kde z voleje vypálil Tadeáš Koubek přesně ke vzdálenější tyči. Vyrovnaný stav netrval ani minutu a opět jsme viděli puk v síti. Unikající Navrátil z velkého úhlu střílel na brankáře Kamenického, který kotouč vykopl přesně na hůl dojíždějícího Kamila Drábka, jenž tak měl se střelou do poloodkryté klece snadnou práci. Těsně před koncem třetiny navíc přidala Mora třetí branku. Skvělou individuální akci zakončil Sekanina milimetrovou přihrávkou na Vojtěcha Čermáka, který z první poslal puk pod víko.

I do druhé části hry naskočili aktivněji Moravané. Dokonce ve vlastním oslabení unikl havlíčkobrodské obraně rychlík Šulgan, jenže z blízkosti Kamenického nepropálil. Přesně v polovině zápasu se ale domácí probrali. Nejprve se ve třicáté minutě prosadil po rychlé otočce Tadeáš Adam, načež se o ani ne minutu později zapsal do listiny střelců také Dominik Chromý. Útočník domácího celku převzal kotouč před Čerbákovou klecí a okamžitě vypálil. První pokus sice směřoval do chráničů olomouckého gólmana, ale následná dorážka už skončila v síti. Maskovaný muž v brance Mory se ještě do konce třetiny blýskl dvěma famózními zákroky proti Koubkovi, díky kterým platil po čtyřiceti minutách nerozhodný stav 3:3.

Netrvalo to ani minutu od úvodního buly závěrečného dějství a domácí se poprvé v zápase dostali do vedení. Po rychlém protiútoku se kotouč dostal na hokejku Martina Dvořáka, jenž se s ničím nepáral a okamžitě vypálil přesně ke vzdálenější tyči. O necelých devět minut později přidali Havlíčkobrodští další gól. Dominik Chromý po mohutném nápřahu zamířil do skulinky mezi betony Čerbáka a poslal tak domácí do dvoubrankového vedení. Pět minut před koncem základní části napálil skvělý Bartok pouze tyč havlíčkobrodské svatyně a do další šance se dostal zanedlouho i Šulgan. Proti němu však vytasil Kamenický pohotový zákrok a zmařil tak naděje hostů na body. Ani vychytané trestné střílení nestačilo a Kohouti nakonec v Havlíčkově Brodu padli se skóre 3:5.