Report ze zápasu TAB vs. OLO (1:5)

Hockey Club Tábor

logo

1:5

(0:1, 0:2, 1:2)

logo

HC Olomouc

Na začátku utkání byl jasně aktivnější, i díky hře v početní výhodě, Tábor, přesto se jako první radovali Hanáci. V čase 6:38 se Lukáš Bošek natlačil z rohu kluziště až do brankoviště domácích, odkud z bezprostřední blízkosti překonal Šrámka střelou do horních pater. Velice blízko vyrovnání byl Jan Hlavín, proti jeho bekhendovému pokusu ze slotu předvedl Čerbák skvělý zákrok lapačkou. Na druhé straně vzápětí zahrozil Matyáš Bohatý, kotouč mu ale při zakončení přeskočil čepel hole.

Po ostré ráně Martina Šťastného přišla z druhé strany olomoucké svatyně nebezpečná dorážka do zcela nebráněného prostoru, avšak Čerbák svůj tým úžasným přesunutím k protější tyči opět podržel. V posledních vteřinách první dvacetiminutovky se Mora ocitla v přečíslení tři na jednoho, hráč na kotouči se ale místo kombinování se spoluhráči rozhodl pro střelu, se kterou si Šrámek poradil.

Na úvod prostřední části hry se Olomouc ve vlastním oslabení dostala do úniku, avšak do šťastného konce ho nedotáhla. V polovině zápasu si početní výhodu vyzkoušeli také Hanáci, největší příležitost zaznamenal Tomáš Galvas, jehož tvrdý projektil od modré čáry tečoval těsně před táborskou klecí jeden z hráčů v červenobílém dresu, nicméně černá pryž mezi tři tyče nezamířila. Na jeho akci navázal Marek Bartok, jeho zajímavou příležitost zastavila až branková konstrukce.

Psala se 38. minuta, když Tobiáš Sekanina vyslal Tomáše Navrátila do úniku, jenž olomoucký forvard zakončil přesnou střelou na vzdálenější tyč. Zbývalo pouhých 16 sekund do závěrečné sirény. Po nahození od modré vznikl v táborském brankovišti velký závar, v němž jako první vybojoval kotouč zpod ležících obránců Lukáš Bošek, který jej pouze doklepl do odkryté sítě.

Hanáci na skvělý závěr druhého dějství navázali i v závěrečné periodě. Velice blízko třetí vstřelené branky byl Lukáš Bošek, avšak svoji šanci v úniku trestuhodně zahodil. To však borce s číslem 88 na zádech nemuselo dlouho trápit, protože se za chvíli přece jen prosadil. Viktor Šulgan zvítězil na vhazování v levém kruhu, vybojovaný puk poté okamžitě přesunul na pravou stranu, kde se do něj z první opřel nehlídaný Lukáš Bošek, jenž dovršil svůj hattrick.

V čase 48:17 se domácí prosadili také. Jan Hlavín se z pravé strany prokličkoval až před olomouckou svatyni, odkud pobídl rozjetého Jana Pospíchala v prostoru mezi kruhy, který připravil výborně chytajícího Čerbáka o čisté konto. Na konci zápasu ještě Viktor Šulgan přesnou trefou pod horní víko z pravého kruhu upravil výsledek na konečných 5:1. Hanáci si tak po dvou neúspěších připisují další tři body do tabulky.