Report ze zápasu CEB vs. OLO (4:6)

Banes Motor České Budějovice

logo

4:6

(2:2, 2:3, 0:1)

logo

HC Olomouc

Famózní start Olomouce do utkání podepsal svou brankou Adam Kalman, jenž okamžitě po úvodním vhazování vystartoval vpřed a propálil gólmana Schacherla za pouhých sedmnáct vteřin. Kohoutům pak sebral vítr z plachet Alan Šimon, který se po spolupráci s Lukešem a Fáberou postaral o vyrovnávací trefu. Domácí publikum se dostalo do varu, když ve čtrnácté minutě využil přesilovou hru Matyáš Humeník, avšak až do sirény nerozhodný stav nevydržel. Přesně půl minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky totiž srovnal Peter Holéczy.

Po bitce, kdy sudí vylučoval na obou stranách, se s góly roztrhl pytel. Hody načal českobudějovický Jakub Lukáš, ale do necelých tří minut byl stav opět obrácen. V rodinné spolupráci přihrával Kamil na zakončujícího Dominika Drábka a po nich se přesnou ranou připomněl i Viktor Šulgan. Zběsilou část utkání podtrhla druhá branka Matyáše Humeníka, ale ani tehdy Kohouti neskládali zbraně. Těsně před druhou sirénou poslal hosty zpět do vedení David Pastrnek.

Závěrečná část se nesla ve znamení honu za vyrovnáním. Rozhodčí vylučoval hned šestkrát a s přechodem přes neprostupnou obranu měli hráči Motoru veliké problémy. Definitivní zlom přišel v čase 56:26, kdy se v přesilovce prosadil Marek Bartok. Tři body putují po výhře 6:4 zpět na Hanou.