Report ze zápasu OLO vs. SUM (6:2)

HC Olomouc

logo

6:2

(4:1, 1:1, 1:0)

logo

Draci Šumperk

Hanáci do utkání vletěli jako uragán. Po šanci Františka Pospíšila se na druhé straně objevil zcela osamocený Tobiáš Sekanina před šumperskou klecí. Domácí útočník místo střely přihrával na volného spoluhráče, jeho přihrávka až k adresátovi ale nedoputovala. To Hanáky nemuselo příliš mrzet. Vzápětí Tomáš Galvas poslal puk na Kamila Drábka, jenž střelou k bližší tyči otevřel skóre utkání. Bezprostředně po vstřelené brance šla Olomouc do čtyř. Ve vlastním oslabení vyslal Kamil Drábek rychlíka Davida Pastrnka do úniku, který olomoucký forvard zkušeně zakončil střelou do horních pater šumperské klece.

V polovině úvodní dvacetiminutovky se David Pastrnek protáhl kolem obránce a opět zamířil do rychlého brejku, který chtěl zakončit střelou mezi betony. Zlínský gólman byl tentokráte připraven. Hned nato vystihl špatnou rozehrávku hostů Vojtěch Neoral, avšak jeho zakončení nemělo gólové parametry. Po této šanci domácích byla obrana Zlína rozhozená, čehož využil Tomáš Galvas, jenž našel Vojtěcha Neorala na druhé straně brankoviště. Ten už pouze doklepl hrací předmět za Ondráčkova záda.

V čase 15:03 využili Ševci přesilovku. Matyáš Pluskal si s Františkem Pospíšilem vyměnil párkrát kotouč na pravém mantinelu a poté našel nebráněného Matáše Jarmaru na pravém kruhu, jenž se do puku opřel a ránou z první ho poslal přesně pod horní tyč. Radost hostů ale netrvala dlouho. Po vyhraném buly se černé pryže ujmul Viktor Šulgan a bezváhání ji poslal na šumperskou klec.

V čase 34:15 sjel Dominik Drábek pro kotouč do pravého rohu, místo přihrávky na spoluhráče ale vyslal nečekanou střelu z velmi ostrého úhlu, na kterou Ondráček nestačil zareagovat. Za pouhých 15 vteřin se skóre měnilo znovu. Kryštof Seidenglanz vyslal do rychlého brejku Oldřicha Vernera, jenž ve velké rychlosti zakončil k bližší tyči. Na konci prostřední části hry vymyslel Tomáš Galvas skvělý pas z levého kruhu na volného spoluhráče před bránou, ten však kotouč nezpracoval ideálně, a tak zakončil mimo šumperskou klec.

Závěrečnou třetinu otevřel zajímavou šancí Lukáš Bošek. Ten se ocitl zcela sám před brankou hostů, trestuhodně však tuto šanci zahodil špatnou přihrávkou na levou stranu. Na konci utkání si Hanáci ještě pojistili vítězství šestým gólem. Tomáš Galvas krásně proplul napříč útočným pásmem a před šumperskou svatyní našel volného Kamila Drábka, jenž střelou z první poslal kotouč k bližší tyči.