Report ze zápasu OLO vs. HBR (11:2)

HC Olomouc

logo

11:2

(4:1, 6:0, 1:1 )

logo

BK Havlíčkův Brod

Rozhodla už de facto první perioda. Krátce po úvodním buly sice na trestnou lavici zamířil Holéczy, avšak krátce po jeho návratu na led domácí skórovali poprvé, když se prosadil důrazný Lukáš Bošek. Zkraje 6. minuty bylo v táboře Hanáků ještě veseleji. V přesilové hře u brankoviště spolupracovali Neoral s Tomášem Navrátilem. Poté se dvěma rychlými střelami zápěstím prosadil Tobiáš Sekanina, ale gólový účet první dvacetiminutovky uzavřel Patrik Křížek, jenž překonal skvěle chytajícího Žbánka.

Jen patnáct sekund po startu druhého dějství dostal David Pastrnek perfektní přihrávku Kamila Drábka a prázdnou klec už dokázal trefit. Poté se poprvé v utkání prosadil Viktor Šulgan, který v průběhu druhé třetiny nastřílel hned čtyři branky! Ještě před jeho třemi góly v rozmezí 35. až 39. minuty se však Havlíčkobrodští dostali do několika slibných pozic, jejich snaha ale vyšla vniveč. Pětatřicátá minuta patřila kromě Šulgana i Kamilu Drábkovi, jenž v té chvíli zvyšoval na 7:1. Poté se už trefoval útočník s číslem 69 na zádech, takže kohouti po dvou částech vedli 10:1.

Na začátku třetí třetiny se znovu připomněl Žbánek, který ramenem vytáhl Křížkovu střelu. V 53. minutě měl další gól Mory na hokejce Němec, jenže zamířil pouze do tyče. Hosté dali svůj druhý gól v utkání v 55. minutě, kdy se prosadil jejich nejmladší hráč Lukáš Kachlíř. Vzápětí se ale radovali Hanáci. Nechytatelnou ránu na branku Račana, jenž ve třetí třetině vystřídal Kamenického, vyslal Kamil Drábek. Závěrečné minuty se už jen dohrávaly, a proto Olomouc vyhrála nad Havlíčkovým Brodem jasně 11:2.

OHLASY

Mojmír Trličík (HC Olomouc): Po reprezentační pauze byl začátek takový klasický, neurovnaný a neučesaný. Byli jsme produktivní, dali jsme tři góly, ale pak si myslím, že jsme měli takové hluché místo. Postupně jsme se do té hernosti dostávali a skončilo to nakonec výrazným výsledkem a jedenácti vstřelenými góly. Jsme za to rádi, protože je to důležité pro sebevědomí hráčů. Po pauze je to nevyzpytatelné, navíc jsme dnes hráli se soupeřem, který z posledních devíti venkovních zápasů nebodoval jen ve čtyřech. Minule jsme s ním neuhráli ani bod, i z tohoto pohledu si výhry cením. Nebylo to jednoduché, přestože výsledek hovoří jednoznačně.