Report ze zápasu OLO vs. JIH (5:2)

HC Olomouc

logo

5:2

(0:0, 3:2, 2:0)

logo

HC Dukla Jihlava

První velkou šanci utkání měli na hokejkách hosté. Duka se v 7. minutě objevil sám před Čerbákem, ale vytáhlý olomoucký gólman si nadvakrát poradil, následnou střelu poté obětavě zastavil Kamil Drábek. O chvíli později domácí nechali před brankou dva osamocené hráče Dukly, nicméně brankář Mory se znovu prezentoval vynikajícím zákrokem. Ve druhé polovině úvodního dějství ale zabrali také kohouti, do šancí se dostali Šulgan a Pastrnek, jenž navíc rozezvonil tyč.

Góly začaly padat až po změně stran. Nejprve si oba celky vytvořily vyložené šance, ale brankáři se vyznamenali. Skóre se poprvé měnilo ve 26. minutě, kdy Viktor Šulgan úspěšně nasměroval černou gumu za brankovou čáru. Stejný hráč skóroval také po dalších devadesáti sekundách po perfektní přihrávce Galvase. Po polovině řádné hrací doby však Jihlava zabrala. Tobias Chlubna nejprve snížil a záhy se ocitl v samostatném úniku. Ten sice neproměnil, ale nakonec se přece jen radoval z vyrovnání.

Nerozhodný průběžný stav ale Hanáky nakopl. Ti si díky Boškovi vytvořili dvě kvalitní příležitosti. Radovali se ale až ve 38. minutě. Při precizní akci na jeden dotek si vyměnili kotouč Pastrnek s Neoralem a zakončující Kamil Drábek už měl poměrně snadnou práci. Ve třetí třetině se znovu mezi střelce zapsal Viktor Šulgan, který tedy ve dvou hracích dnech zaznamenal neuvěřitelných sedm branek a dvě asistence. V 50. minutě pak výhru Olomouce zpečetil Tobiáš Sekanina. V závěru se už Jihlava do tlaku nedostala, a tak svěřenci Mojmíra Trličíka vyhráli 5:2.

OHLASY

Mojmír Trličík (HC Olomouc): Dnes nás čekal úplně jiný soupeř než včera, Jihlava byla zároveň favoritem. Na její půdě jsme předtím absolutně neuspěli, dostali jsme sedm gólů. I dnes bylo vidět, proč tomu tak bylo. Soupeř velice dobře bruslil, dokázal dobře otáčet hru. V první třetině nás podržel brankář Čerbák. Ve druhé třetině jsme se s tím srovnali a začali jsme dodržovat strategii, kterou jsme si před utkáním řekli. Přineslo nám to vedení 2:0, které jsme ale lehce ztratili. Nicméně pak jsme se vrátili ke hře, kterou jsme produkovali na začátku druhé třetiny a ta přinesla zvýšení náskoku a vítězství za tři body, kterého si vážíme. Zase nás to posunuje k cíli, který před sezónou byl nastaven.