Report ze zápasu OLO vs. TAB (3:5)

HC Olomouc

logo

3:5

(1:0, 2:2, 0:3)

logo

Hockey Club Tábor

Jako první skórovali domácí v čase 3:52, situace vyplynula z boje u mantinelu. Po přihrávkách spoluhráčů se uvolnil Matyáš Bohatý, který si nabruslil do předbrankového prostoru a v zakončení své akce se nemýlil. Hra následně nebyla na šance moc bohatá, oba celky hrály čistě, trestné lavice zely prázdnotou. Až když začalo běžet posledních pět minut periody, přibyly větší šance. Na Dominika Haška si zahrál hostující Ferdus, jeho zásah zachránil hosty od inkasované branky. Něco obdobného předvedl domácí Žbánek o minutu později, střela ale neměla takovou razanci jako na druhé straně.

Druhá třetina byla na zajímavé okamžiky výrazně bohatší. Olomouc šla kvůli Přidalovi do oslabení, které ale nutně nemusí znamenat nevýhodu. Tábor zaváhal při zakládání útoku a Viktor Šulgan jel z pravé strany dopředu. Puk malou škvírou propasíroval za Ferduse. Nečekaná radost mohla být znásobena v početních výhodách pro Olomouc, ani jedna ale neměla využití. Naopak při plném počtu hráčů na ledě Vojtěch Neoral zajistil radost domácí střídačky potřetí, když si nabruslil do lepší pozice a z pravé strany napálil puk vší silou. Po dalších dvou a půl minutách padla první branka Jihočechů. Po krátkém usazení v útoku se pořádně napřáhl Jan Hlavín. Žbánek poprvé kapituloval, když puk doplachtil do levého rohu branky. Ještě více pohody zajistil hostům v čase 34:27 Filip Dohnal, jenž napodobil svého spoluhráče přesným úderem.

Výhoda pro hosty ve třetí třetině přišla ve 44. minutě, kdy Mora hrála bez vyloučeného Kalmana. Chvíli na to ale lovil Žbánek potřetí kotouč zpoza svých zad. Jan Hlavín se zapsal podruhé do listiny střelců, srovnal na 3:3 a začínalo se od nuly. Domácí zahrozili po spolupráci po ose Drábek – Kalman, poslední jmenovaný narazil na přichystaného Ferduse, jenž pokryl puk. Obrovská radost propukla v 50. minutě na střídačce Tábora. Po smazání třígólové ztráty se vedení přeneslo na jeho stranu, Adam Suchan dotlačil puk do branky, přesněji do levého dolního rohu. Olomouc tři minuty před koncem ustála další hru ve čtyřech a kouč Hanáků Mojmír Trličík si vzal oddechový čas. Po něm hráli domácí hráči v šesti bez gólmana, a to se nevyplatilo. Definitivní pojistku tří bodů na konto Tábora potvrdil Marek Bouška.