Report ze zápasu CHM vs. OLO (8:2)

Piráti Chomutov

logo

8:2

(1:1, 4:0, 3:1)

logo

HC Olomouc

Kohouti začali skvěle, špatné vyhození zachytil ve čtvrté minutě napadající Tomáš Navrátil a po šikovném vybruslení do úhlu překonal brankáře Štěrbu střelou po ledě. Netrvalo to však dlouho a Piráti odpověděli. Josef Chládek vybruslil zpoza branky Čerbáka a ze slotu zamířil přes hradbu těl přesně k pravé tyči. Domácí mohli odskočit do vedení těsně před koncem periody, ale Novákovi byla před odkrytou brankou zablokována hůl.

Za první minutu prostřední části dokázali domácí vstřelit hned dvě branky. Nejprve si vykopnutý kotouč našel dorážející David Grosskopf a o chvíli později usměrnil šikovnou přihrávku zpoza branky přesně k tyči Matěj Kalvoda. Olomoucký gólman Čerbák udržel hratelný stav proti nájezdu Pospíšila, ale před druhou sirénou opět kapituloval. Obránci nestačili zastavit dorážejícího Jaroslava Pospíšila, ani o malou chvíli později Filipa Nováka, jenž přesně pálil z mezikruží.

Stejně jako druhou třetinu začali Piráti bleskově i tu závěrečnou. Po pouhých osmnácti vteřinách přidal svou druhou branku David Grosskopf a necelou půlminutu poté využil závaru před brankou i Tadeáš Hynek. Po sedmé obdržené brance přenechal Čerbák místo v brankovišti svému kolegovi, ale ani Weiss nepochytal všechny rány Severočechů. David Grosskopf završil své představení hattrickem. Na konečných 2:8 z pohledu Olomouce snížil Matyáš Bohatý, který svou výbornou ránu navíc otřel o břevno. I přesto ale tři body zůstávají v Chomutově.