Report ze zápasu ZLN vs. OLO (3:6)

PSG Berani Zlín

logo

3:6

(1:3, 2:2, 0:1)

logo

HC Olomouc

Kohoutům stačilo na vedení pouhých 28 vteřin. Adam Havel ujel domácí defenzivě a kličkou do bekhendu překonal gólmana Málka. Ještě veseleji bylo necelých sto vteřin po úvodní brance. Michal Tomeček sám vybojoval kotouč a přesnou ranou nad rameno zvyšoval už na 2:0. K obrovské šanci na snížení se hned dvakrát procpal Chludil, ale v obou případech byl úspěšnější brankář Frgál. Třetí branka Olomouce začala u Janecha, jenž přešel přes trojici bránících hráčů a naservíroval kotouč Martinu Piglovi, který se střelou do prázdné branky neměl žádné problémy. Ve čtrnácté minutě tak domácí lavička sáhla ke střídání, Málka nahradil Synek. Impulz Berany trochu nakopl a ještě před koncem úvodní dvacetiminutovky snížil Adam Laciga.

Nástup do prostřední části patřil domácím. Nejprve střelou k pravé tyči snížil Tomáš Pilát, o chvíli později ve vlastním oslabení vyrovnal Lukáš Heš, jenž v úniku proměnil bekhendový blafák. Mora se ale rozhodně nechtěla zbavit náskoku a zásluhou Marka Matašovského šla opět do vedení. Belan vylákal gólmana Synka ven z brankoviště a skvělou přihrávkou oslovil spoluhráče ke střele do prázdné branky. Navíc si Hanáci vynutili hned dvojnásobnou přesilovku a po přesné dělovce Michala Tomečka si vzali dvoubrankové vedení zpět.

Frgál držel vedení kohoutů fantasticky, vychytal stoprocentní šance Heše i Chludila. Po menších zmatcích v defenzivě zlikvidoval i ránu Babulíka a nastartoval tak své spoluhráče vpřed. Zvýšená aktivita vyústila v šestý gól Olomouce. Burian sice vyškrábl kotouč z brankové čáry, ale o chvíli později využil chaosu Jakub Belan a zakončil tak skvělý výkon hostů. Po vítězství 6:3 si Olomoučtí ze Zlína odváží plný počet bodů.