Report ze zápasu JIH vs. OLO (4:3)

HC Dukla Jihlava

logo

4:3

(0:1, 4:2, 0:0)

logo

HC Olomouc

Na začátku utkání se vyznamenal gólman Frgál, jenž vyrazil ránu Straky z prostoru mezikruží. Po menším tlaku domácích se ale jako první radovala olomoucká Mora. Marek Matašovský přihrával od modré čáry na Tomečka, jehož střela se sice neujala, ale následná dorážka dobruslujícího Matašovského do pravého růžku branky už skončila v síti. O rychlou odpověď se pokoušel Jungwirth, ale Frgál stál pevně na svém místě. Hostující brankář se postaral o udržení vedení i proti Raušovi a Báťovi, který nenašel dírku mezi betony.

Dukla srovnala díky svižné kombinaci před brankou Hanáků. Rauš přihrál Modlovi, který ve vyložené šanci ještě přistrčil Martinu Matějíčkovi a ten se postaral o vyrovnání. O dvě minuty později sice poslal Matěj Vovsík Duklu do vedení, ale za pouhé čtyři vteřiny bylo opět vyrovnáno. Michal Tomeček vystartoval vpřed okamžitě po vhazování a přesnou ranou překonal Maláče. Dvě minuty před koncem druhé periody se s góly roztrhl pytel. Jungwirth na konci přesilové hry projel celým hřištěm a uvolnil Šimona Báťu, který zakončoval do odkryté svatyně. Po minutě zvýšil vedení Jihlavy Tomáš Vandas, ale příliš dlouho domácím nevydrželo. Šest vteřin před druhou sirénou byl vyloučen Chvátal a trest přišel bleskově. Kučera se ve zmatku u branky Maláče zorientoval nejlépe a po svižném pasu na Marka Matašovského stála před olomouckým kanonýrem naprosto odkrytá síť.

Ve třetí části se Mora dychtivě hnala za vyrovnáním. Střela Pigla skončila na pravém betonu Maláče a dělovka Matašovského neprošla ani přes blokující beky. Své šance se snažil využít i kapitán Kučera, jenže i jeho pokus narazil na připraveného maskovaného muže v brance Dukly. Vyrovnání se Hanáci nedočkali ani v závěrečné hře v šesti a Jihlava si tak po těsném vítězství 4:3 připisuje tři body do tabulky.