Report ze zápasu LIB vs. OLO (11:1)

Bílí Tygři Liberec

logo

11:1

(1:0, 4:1, 6:0)

logo

HC Olomouc

V úvodních minutách jako první zahrozila Mora, po nebezpečném brejku kohoutů se ovšem skóre ještě neměnilo. Poté našel na druhé straně Daniel Pekař osamoceného Vasyla Špilku před olomouckou klecí, který už jen doklepl hrací předmět za Žbánkova záda. Na začátku druhého dějství se dvakrát za sebou vydal do úniku Tomáš Prokůpek, nicméně ani jednou se mezi tři tyče v obrovské šanci netrefil.

Na další branku si tak oba celky musely počkat až do 26. minuty. Rána Daniela Pekaře z pravého kruhu zůstala ležet v brankovišti Mory, kde se nejlépe zorientoval Vasyl Špilka, jenž si připsal druhý zásah v klání. Hanáci na jeho branku dokázali bleskurychle odpovědět, Tomáš Galvas šikovně pobídl Martina Polzera, který se z bezprostřední blízkosti Macourka nemýlil.

Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, David Pastrnek svůj únik ale nedotáhl do úspěšného konce. Hned nato hráči v červenobílých dresech trestuhodně rozehráli na hůl soupeři, Tomáš Prokůpek toho využil, najel si na střed a přesně zamířil pod víko olomoucké svatyně. Za dvě minuty se domácí radovali znovu, když se Hanáci opět nedomluvili při rozehrávce, Matěj Bajer poslal přesný křižný pas na Tomáše Kučeru, který už jen zametl černou pryž do sítě.

Druhou třetinu zakončil Vasyl Špilka, který se dostal k ležícímu kotouči na brankové čáře Žbánkovy klece, do kabin se tak po čtyřiceti minutách odcházelo za stavu 5:1 pro Tygry. To však domácím stále nestačilo. Během prvních čtyř minut závěrečné části hry padly další dva góly. Nejprve přesně pálil od modré Danny Barna, toho vzápětí následoval dalším tvrdým projektilem z dálky Vojtěch Pilíšek v početní výhodě.

Už se zdálo, že Tygři po brankách hladoví nejsou, avšak opak byl pravdou. V čase 51:53 střílel z levého kruhu David Hrouda, po zásahu olomouckého gólmana se puk odrazil příhodně pro Víta Stromského, jemuž stačilo pouze trefit zcela odkryté zařízení Hanáků. Hned nato využil Liberec další přesilovku, když Žbánka prostřelil Imrich Maxin.

O desátou branku pro Severočechy se postaral Danny Barna, který proměnil přečíslení dva na jednoho zakončením k pravé tyči. Na konečných 11:1 upravil skóre Vasyl Špilka ránou pod lapačku gólmana Olomouce, díky čemuž se tak na střeleckou listinu zapsal už počtvrté v zápase. Nyní se osmifinálová série přesouvá na Hanou, kde budou chtít svěřenci Mojmíra Trličíka už tuto neděli od 16:00 na vysokou prohru zapomenout a vynutit si vrácení série zpátky do Liberce.