Report ze zápasu OLO vs. LIB (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:1, 0:2, 1:1)

logo

Bílí Tygři Liberec

Už ve 2. minutě zamířil na trestnou lavici domácí Bartok. Početní výhodu sice Liberec nevyužil, ale krátce po skončení přesilovky vybídl Špilka na pravém kruhu stojícího Daniela Pekaře, který parádní ranou nedal Čerbákovi šanci. V 8. minutě vybídl aktivní Galvas mezi kruhy Sekaninu, který o pár čísel přestřelil. O chvíli později se do samostatného úniku prodral Navrátil. Útočník Olomouce zvolil bekhendový blafák, jenže Macourek byl úspěšnější. Ani další dvě šance Mory úspěchem neskončily, Kamil Drábek a Tomáš Galvas znovu nechali vyniknout libereckého brankáře.

Po přestávce se v přesilovce připomněl Bošek, jehož tečovaná rána byla řádně nebezpečná. Touš pak skákal na brankovišti, avšak Macourek si před dorážejícím Sekaninou poradil. V čase 24:30 odskočili Bílí Tygři do dvoubrankového náskoku, přesilovou hru totiž využil Daniel Pekař. O devadesát sekund později byli hosté ještě veselejší, poněvadž přesnou střelu do víka vyslal Imrich Maxin. Ve 32. minutě toho Macourek při střele Kalmana mnoho neviděl, následně mohl být rád, že nedošlo k dorážce. Na konci prostřední dvacetiminutovky se před brankovištěm Severočechů objevil Bošek, jenž nedokázal zvednout hrací předmět nad ležícího gólmana.

Na začátku třetího dějství se ale Lukáš Bošek už dočkal, když využil samostatný únik v oslabení. Mora najednou byla při chuti a chvílemi měla převahu, avšak Liberec bránil velice poctivě. Pozor si ale domácí museli dával na zadní vrátka. Trestat mohl Rozsíval, při zakončení však selhal. Zhruba šest minut před sirénou mohl snížit Navrátil, avšak vzápětí se do kontru vydali hosté a přečíslení sehráli na jedničku. Na konci celé akce byl David Rozsíval. V úplném závěru se střetnutí už jen dohrávalo, tudíž Liberec postoupil do čtvrtfinále po výhrách 11:1 a 4:1. Pro dorostence Mory ročník 2022/2023 končí v osmifinále play-off.

OHLASY

Mojmír Trličík (HC Olomouc): „Na dnešní zápas přišli další tři hráči po nemoci, v podstatě byli bez tréninku, takže sestava byla jiná. Podali jsme bojovnější výkon než v Liberci, byla tam velká snaha. Měli jsme ale bídnou koncovku vzhledem k tomu, kolik šancí jsme v první třetině měli. Přesilovky, které se nám dařily před pár týdny, nám vůbec nepomohly. Tím pádem se na jeden gól těžko vyhrává s prvním mužstvem dorostenecké extraligy. Zasloužené vítězství Liberce, ale naši kluci podali velice snaživý a bojovný výkon. Klobouk dolů před nimi, někteří šli na zápas bez tréninku nebo s jedním tréninkem. Vydali ze sebe absolutně vše.“