Report ze zápasu OLO vs. KVA (3:0)

HC Olomouc

logo

3:0

(1:0, 1:0, 1:0)

logo

HC Energie Karlovy Vary

V úvodu utkání byl vyloučen hostující kapitán Černoch. Do zajímavé střelecké pozice se dostal Plášek, jenže Habal jeho ránu dokázal zastavit. O chvíli později zamířil na trestnou lavici také Knotek. Hosté sehráli přesilovku dobře, ale olomoucký brankář Konrád veškeré nebezpečí ustál. Poradil si například ve chvíli, kdy Stříteský nabil Rachůnkovi na kruh. V 11. minutě se kohouti dostali do vedení. Káňa přihrál na vrchol kruhu Jakubu Orsavovi, který perfektně trefil volný prostor - 1:0.

Posléze nabral velkou rychlost na středu kluziště Gríger, jenž se probil až před bránu, avšak Konrád touš vyrazil. Následně se dopředu dostával Plášek, který obkroužil klec a hledal volnějšího Klimka, Karlovy Vary si ovšem nebezpečí pohlídaly. V 16. minutě hledal Koblasa u zadní tyče volného Rachůnka, zkušený útočník si ale puk nezpracoval tak, aby mohl ihned střílet. V závěru první třetiny byly k vidění šance na obou stranách, Redlich ani Orsava však další branku nepřidali.

Začátek druhé periody byl velice opatrný. Šanci na srovnání měli Západočeši ve chvíli, kdy na trestné lavici pobýval Mareš, avšak Černochova nebezpečná přihrávka adresáta nenašla. Také v jedenácté minutě prostřední periody se kohouti radovali, znovu byl střelcem branky Jakub Orsava, jenž dorazil v závaru na brankovišti hrací předmět za čáru - 2:0. Výrazně mu pomohla Musilova rána, která Habalovi vypadla. Vzápětí mohlo být na Hané ještě veseleji. Po křídle se vpřed dral Klimek, jehož přihrávka ale přesně na hůl Pláška nedoputovala.

Energie se ovšem nevzdávala. Nebezpečnou teč rány od modré čáry si připsal Černoch, Konrád však zasahovat nemusel. Do kvalitní pozice si najel také Kohout, který o kousek přestřelil svatyni domácích. Při vyloučení Mory se připomněl Hladonik, jenž přizvedl Stříteského ránu, puk ale klec minul. Nepřesně mířil také o chvíli dříve Jiskra z mezikruží. Na konci druhé části hráli Hanáci přesilovku, ve které se neujala Musilova teč těsně před Habalem. Po druhé siréně byly k vidění bitky, které olomoucké publikum dostaly ještě více do varu.

Zkraje třetí periody tvrdě pálil Švrček z levého kruhu, nicméně Habal byl připraven. V laufu hrající první lajna Mory mohla přidat třetí gól ve 45. minutě, kdy Orsava připravil puk pro Káňu, ale karlovarský brankář znovu uspěl. Na pozoru se musel mít také Konrád, jenž ale ostrou pumelici Mikysky vyrazil. Svou aktivitu mohl přetavit v pěknou asistenci Klimek, který zpoza brány hledal Pláška, jenže před druhým jmenovaným zapracovali obránci v černých dresech.

V polovině třetí části obdržel trest do konce utkání hostující Dlapa za faul na Kuska, tudíž Hanáci hráli pětiminutovou přesilovku. Ačkoliv v oslabení zahrozil Kohout, přece jen se domácí dočkali třetí trefy. Ránu Orsavy z kruhu dorazil do prázdné klece Jan Knotek - 3:0. Posléze se mohlo vedení Mory ještě několikrát navýšit, ale Klimek a Orsava v obrovských příležitostech neuspěli. V závěrečných sekundách si Olomouc svůj náskok bez potíží pohlídala. Hokejisté a realizační tým tedy spolu s fanoušky mohli oslavit postup mezi nejlepších osm celků Tipsport extraligy.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Musím říct, že výsledek tomu utkání moc neodpovídá, protože to byl velmi vyrovnaný zápas. Vary po našem prvním gólu trošku převzaly iniciativu, my jsme z toho ve druhé třetině vypadli. Musím ale říct, že ve třetí třetině jsme se to snažili pohlídat a vyšlo to. Předvedli jsme týmový a bojovný výkon.“