Report ze zápasu OLO vs. FRM (4:4)

HC Olomouc

logo

4:4

(3:3, 1:0, 0:1)

logo

HC Frýdek-Místek

Domácí začali utkání mírnou převahou a již ve 3. minutě po střele Filipa Slívy z toho byla branka v síti soupeře. Hosté ale ještě ve stejné minutě odpověděli, když se před brankou Kohoutů ocitl osamocený Jan Čagala, který vyrovnal na 1:1. Hra se potom přelévala z jedné strany na druhou a v 5. minutě šli domácí opět do vedení zásluhou Zbyňka Kasala, jenž dostal přesnou přihrávku od Filipa Slívy a střelou od modré čáry překvapil brankáře hostů. Domácí brankář Stanislav Žbánek si o dvě minuty později zasloužil potlesk diváků, když betonem vyrazil puk směřující do jeho branky. Hosté dali o sobě opět vědět ve 12. minutě, a to po chybě obrany Hanáků, když na druhý pokus zblízka vyrovnal Jan Ostřížek. V 16. minutě byli najednou čtyři Hanáci před útočnou modrou a proti nim jen jeden obránce. Taková příležitost se musela využít, po přihrávce od Davida Dokoupila vrátil Hanákům vedení Nikolas Pippal. Frýdek-Místek se ale nevzdal a v závěru třetiny ještě vyrovnal. Gól na 3:3 si připsal David Badžgoň.

Po přestávce se ve druhé třetině nic moc nedělo. Obě mužstva se sice snažila předvést nějakou kombinační akci, ale vždy bez kloudného zakončení. Domácí se snažili o zvrat v utkání, ale nedařilo se jim. Kapku naděje Kohoutům dal až v 31. minutě samostatný únik Nikolase Pippala, který krásně umístil puk do odkryté části branky hostů. Poté hra ale opět sklouzla do průměru. Na konci druhé třetiny byl tedy stav 4:3.

Ve třetí třetině se hrál podobně nezáživný hokej jako v té předešlé. V průběhu 49. minuty bylo mužstvo Frýdku-Místku oslabeno o vyloučeného hráče, to se ale na jejich hře vůbec neprojevilo. Hosté i v oslabení toužili po vyrovnání, domácí hráči byli hodně pod jejich tlakem a museli čelit častým střelám. Vyrovnání na 4:4 přišlo až v 55. minutě z hokejky Tomáše Boboka. Kohouti měli ještě v poslední minutě dvě šance se ujmout opět vedení, ale brankář hostů byl vždy proti.

Utkání skončilo remízou, což bylo pro domácí určitě zklamáním. Kohouti se sice ke konci zápasu snažili, více měli puk na svých hokejkách, ale ke vstřelení vítězného gólu to nestačilo. Z Olomouckých hráčů byli nejvíce vidět autoři a asistenti vstřelených gólů - Pippal , Slíva, Kasal a Dokoupil. Z hostů se nejlépe projevili hráči Badžgoň, Muroň, Ostřížek a Bobok. Kohouti drží v průběžné neúplné tabulce zatím 4. místo (z 10 mužstev).