Léto patří na zimáku in-line hokejistům, olomoučtí Eagles ještě neprohráli

Ondřej Kubát
O L O M O U C - Už třetím rokem je stará olomoucká plecharéna během letních měsíců domovským stánkem in-line hokejového oddílu IHC Eagles Olomouc. Ten se vypracoval mezi nejlepší týmy v České republice. Loni skončil na čtvrtém místě a letos zatím v extraligových bojích nepoznal hořkost porážky. Dres Orlů oblékají také hráči spjatí s HC Olomouc, například Jakub Čuřík, Lubomír Korhoň, Dalibor Sedlář a další.

In-line hokejovou Reebok extraligu hraje celkem 12 mužstev rozdělených do divizí východ a západ. V rámci divizí hraje každý s každým dvakrát (jednou doma, jednou venku, celkem tedy 10 zápasů), do play-off postupují první čtyři týmy z každé divize, pátý a šestý celek z každé divize pak čeká play-out, nejhorší ze čtyř týmů hrajících play-out sestoupí do 1. ligy.

Olomoučtí in-line hokejisté se tak ve východní divizi potkávají s mužstvy Havířova, Zlína, Uherského Hradiště, Uherského Brodu a Brna. A zatím se jim nadmíru daří, v úvodních šesti kláních totiž Hanáci neztratili ani bod. Co víc, své soupeře poráží vysokými rozdíly.

„Na první čtyři zápasy jsme si vcelku věřili, protože jsme věděli, že budeme mít kompletní mužstvo. Ve stejném složení bychom měli nastupovat i v play-off," uvedl v rozhovoru pro Olomoucký Deník trenér Eagles Stanislav Cik.

V sobotních domácích střetnutích proti Zlínu a Havířovu sice Olomouckým chyběli tři hráči ideální sestavy, přesto oba duely vyhráli. V základní části čekají na Cikovy svěřence ještě dvě utkání venku a dvě na domácí umělé ploše, 26. května hostí Uherské Hradiště (10:00) a Brno (13:00). Vstup je zdarma.

Sestava IHC Eagles Olomouc

Sedlář, Musil – Cik L., Vích, Cik J., Husák, Jurák, Čuřík, Duba, Handl, Eber, Korhoň, Davis, Hánl.

Odehrané zápasy

1. května: IHC Devils Zlín – IHC Eagles Olomouc 5:14
5. května: IHC Reflex Uherské Hradiště – IHC Eagles Olomouc 3:10
6. května: IHC Uherský Brod – IHC Eagles Olomouc 3:8
8. května: IHC Eagles Olomouc – IHC Uherský Brod 10:2
12. května: IHC Eagles Olomouc – IHC Devils Zlín 13:8
12. května: IHC Eagles Olomouc – IHC Panthers Havířov 14:7

Plán dalších zápasů Reebok extraligy

19. května, 10:00: Mission Roller Brno – IHC Eagles Olomouc
20. května, 10:00: IHC Panthers Havířov – IHC Eagles Olomouc
26. května, 10:00: IHC Eagles Olomouc – IHC Reflex Uherské Hradiště
26. května, 13:00: IHC Eagles Olomouc – Mission Roller Brno
+ play-off a play-out

FOTO: Alena Zapletalová, Facebook IHC Eagles Olomouc