Cítím se parádně, jen ale nezlenivět, upozorňuje Richard Diviš

Tomáš Schmiedt
O L O M O U C – Olomoučtí hokejisté mají za sebou suchou letní přípravu, která většinou nepatří mezi nejpříjemnější fáze sezóny. Svou druhou sezónu v dresu Mory načíná Richard Diviš, jenž letní přípravu nepodstoupil úplně bez problému. „Měl jsem menší zdravotní obtíže, a nemohl jsem tak absolvovat některé běhací tréninky. Dost jsem se tedy kamarádil se spinnerem a kolem,“ svěřil se Diviš.

Máte za sebou letní suchou přípravu. Jak se po ní cítíte?
Cítím se parádně. Jednak mi začala dovolená, a pak mám natrénováno. Jen ale nezlenivět.

⇒ Útočník Richard Diviš

Na co jste se během přípravy zaměřovali?
Řekl bych, že byla všeobecně zaměřena, tradiční a vyzkoušená. Budeme tak moci opět hrát náš hokej.

Jak jste to zvládal?
Měl jsem menší zdravotní obtíže, a nemohl jsem tak absolvovat některé běhací tréninky. Dost jsem se tedy kamarádil se spinnerem a kolem, na nichž jsem si hodně vytrpěl. Příprava sama o sobě byla dobrá, hlavní bylo zvládnout tradiční soustředění na závěr. A to se povedlo.

Závěr suché přípravy jste si zpestřili turnajem v malé kopané. Užil jste si ho?
No jasně, že jo! Bohužel jsme neměli ve skupině tým bývalých hráčů, především Branču (Richard Brančík), který jakýmsi záhadným způsobem pak získal ocenění gólmana turnaje (smích). Nám se ale raději vyhnul.

Na turnaji jste zaujal pozici brankáře, ale mezi třemi tyčemi jste dlouho nepobýval. Často jste vypomáhal svým kolegům v útoku, z čehož pramenilo i několik gólů, které jste vstřelil. Projevoval se snad ve vás ten hokejový forvard, přestože jste měl strážit svou bránu?
Nejsem gólman, ale vzhledem k mému zdravovtnímu stavu nebylo zbytím. Musel jsem tak do brány. Nevím ale, zda jsem pomáhal, nebo zatápěl.

Máte před sebou zhruba třítýdenní dovolenou. Co během ní hodláte podniknout?
Chtěli jsme jet s Pavlem Selingrem na dovolenou, dal ale bohužel přednost manželce a malému Pavlíkovi. Totéž mi provedl i Řepa. Peky (Matěj Pekr) s Houdym (Tomášem Houdkem) a Skatem (Jakubem Bartoněm) přede mnou důkladně střežili místo, kam pojedou, a tak ohledně nich mám také smůlu (úsměv). Ale vážně. Týden si odpočinu, doženu nějaké resty, a pak pojedu za rodiči. Měli jsme doma více vody, než bychom potřebovali, a tak nás čeká dost práce. Ale to jistě uteče jako voda, a pak hurá na led.