Tomáš Galvas, Adam Kalman a Tobiáš Sekanina byli pozváni do národních týmů

Zuzana Spurná
O L O M O U C – Hned tři olomoučtí hráči se po sezóně vydají na reprezentační akce. Obránce Tomáš Galvas zabojuje se sedmnáctkou na Turnaji pěti zemí v Plzni, další bek, Adam Kalman, oblékne dres slovenské šestnáctky a vyrazí na Turnaj čtyř zemí do Švédska. Útočník Tobiáš Sekanina pokračuje v pestré sezóně a i on vyrazí do Plzně, na výběrový kemp VTM do patnácti let.

Obránce Tomáš Galvas zažívá pořádně nabitý program. Během sezóny nastoupil hned za tři kategorie a pravidelně reprezentoval. A za národní tým nastupuje i po ukončení sezóny olomouckých týmů. Sotva se vrátil z kempu české osmnáctky, vyrazil na cestu znovu. Do akce ho totiž povolali trenéři národního týmu do 17 let.

Na Turnaji pěti zemí v Plzni se český výběr postupně postaví Švýcarsku, Finsku, Slovensku a Švédsku. Reprezentační akce odstartuje už 12. dubna utkáním právě se Švýcary, poslední zápas odehrají Češi 16. dubna proti Švédům.

Rozpis zápasů:

12. 4. ČR – Švýcarsko 18:00

13. 4. ČR – Finsko 18:00

15. 4. ČR – Slovensko 14:30

16. 4. ČR – Švédsko 16:00

Do národního týmu, tentokrát ale slovenského, se znovu podívá i další obránce. Adam Kalman, který v uplynulé sezóně nastupoval za dorost i juniorku, byl trenéry slovenské reprezentace do 16 let pozván na Turnaj čtyř zemí ve Švédsku. Slováci ho odstartují ve čtvrtek 13. dubna česko-slovenským derby, o den později se v Tranas postaví domácímu výběru a své působení na jihu Švédska ukončí zápasem s Finskem 15. dubna. Adam Kalman byl na reprezentační akci pozván jako jediný Slovák působící v českých soutěžích.

Rozpis zápasů:

13. 4. Slovensko – Česko 18:00

14. 4. Švédsko – Slovensko 19:00

15. 4. Finsko – Slovensko 18:00

Do Plzně vyrazí i Tobiáš Sekanina. Talentovaný útočník byl pozván na výběrový kemp VTM do 15 let. Ten se uskuteční od 18. do 21. dubna. Stejně jako Galvas a Kalman, i Sekanina nastupoval za více kategorií. V průběhu sezóny patřil k oporám olomoucké devítky, zároveň ale vypomáhal i olomouckému dorostu.