Třetí třetiny musíme lépe zvládat, ví Branislav Konrád. Jak viděl Pospíšilův nájezd?

Daniel Fekets
B R N O - Olomoucký brankář Branislav Konrád předvedl další jistý a kvalitní výkon. S obdrženými brankami těžko mohl něco dělat, jednou mu při Pospíšilově střele pomohla tyč, ale jinak všechny pokusy Brněnských zastavil. I díky němu získali kohouti v Brně bod, prodloužení se nakonec přiklonilo na stranu Komety.

FOTO: Michal Struž a HC Kometa Brno

Na úvodní branku se čekalo více než 36 minut. Už ležícího slovenského brankáře poprvé překonal Adam Zbořil, jenž uspěl až na druhý pokus. O vteřinu dříve totiž Branislav Konrád vytáhl z brankové čáry zakončení Ďalogy. „Přiznám se, že jsem vůbec nevěděl, jestli už ta první střela byla v brance. Škoda, je náhoda, že to člověk vyrazí rovnou na hokejku,“ pokrčil rameny za dva dny šestatřicetiletý gólman.

Mora poté překlopila skóre na svou stranu, ale v přesilovce v 54. minutě trestal domácí Gazda. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém Konrád čelil trestnému střílení Kristiána Pospíšila. Vytáhlý útočník jej sice překonal, brankář Hanáků mu ale před zakončením do kotouče píchl, tudíž trefa nemohla platit.

„Věděl jsem, že jsem do toho ťuknul. Nevěděl jsem ale jistě, jestli to bylo přes hokejku, nebo rovnou do puku. Led už nebyl moc dobrý. Čekal jsem, že mě to více vyveze,“ pověděl Konrád.

Jestli bych mu opravdu ťukl do hokejky, puk by nabral opačný směr, takže jsem doufal, že to dopadne dobře. Bohužel v konečném výsledku to bylo jedno,“ pokračoval.

Jistým překvapením ovšem bylo, že Pospíšil své trestné střílení rozjel velice pomalu. Hra nervů nakonec dopadla lépe pro Konráda: „Když jsem viděl, jak pomalu jel, padl jsem mu tam úmyslně. Když je led upravený, posune vás to dopředu, když ne, tak vás to zastaví. Moc mi ale nechybělo.“

Olomouc však znovu doplatila na nedisciplinovanost a z následné brněnské přesilovky inkasovala z hole Jana Ščotky. Na Hanou tedy červenobílí odváží jeden bod. „Bodovali jsme potřetí za sebou. Bodů mohlo být více, ale musíme se z toho poučit a celkově musíme ty třetí třetiny lépe zvládat,“ uvědomoval si Konrád.

Skvělý výkon v Brně podala především čtvrtá olomoucká formace. O branky kohoutů se postarali Lukáš Kucsera s Michalem Kuncem, kteří mají brněnskou minulost. Kunc je dokonce jihomoravským odchovancem. „Kluci obvykle něco vypíší do kabiny, mají i větší motivaci. Já bych ji samozřejmě také měl, kdybych byl odchovanec nějakého českého klubu,“ usmál se majitel bronzové olympijské medaile.

Těšit jej může, že Mora bodovala ve třetím utkání v řadě. Po kompletních devíti kolech má na kontě 11 bodů a v tabulce se pohybuje na desáté pozici. Olomoucká ztráta na konkurenty je však minimální. „Extraliga je kvalitní, všechny týmy jsou nabité. Snažíme se jít do každého zápasu na sto procent, někdy to vyjde lépe, někdy zase ne,“ doplnila dlouholetá opora Mory.

„Myslím si ale, že dnes jsme do toho dali maximum. Oba týmy měly své šance, nakonec se to naklonilo pro Brno. Každopádně je to bod z venku. Body se nesbírají lehce, ale raději bychom byli za dva nebo za tři,“ uzavřel Konrád.