Na některé věci musíme trochu jinak, říká před reprezentační přestávkou Branislav Konrád

Eliška Halamíčková
T Ř I N E C – Před reprezentační pauzou zamířila Mora na led úřadujícího českého mistra. Domácí si od začátku počínali suverénně a kohouti tak ze zápasu vyšli bez bodu. K průběhu zápasu s konečným skóre 0:5 se vyjádřil brankář Mory Branislav Konrád.

FOTO: HC Oceláři Třinec

První gól přišel hned zkraje první třetiny. Konrád vyjel za branku pro kotouč, kterého se ale vzápětí chopil třinecký hráč a po přihrávce na modrou se domácí radovali z gólu do odkryté brány. „Šel jsem pomoct klukům s rozehrávkou. U mantinelu už byla z ledu celkem kaše, takže se tam puk zaseknul a zůstal tam,“ shrnul nešťastnou situaci Konrád. K místu u mantinelu ještě dodal: „Ke konci zápasu se dá počítat s tím, že bude puk zastavovat. Voda tam ale byla už ze začátku.“

Olomoucký brankář přitom zneškodnil hned několik velkých šancí domácích, které začátek přinesl. V jednom z prvních zákroků si poradil jak se střelou, tak následnými dorážkami. „Po těch prvních zákrocích jsem se cítil dobře. Pak přišlo tohle. Jsou ale věci, které moc neovlivníme a nevrátíme je,“ neztrácel olomoucký gólman hlavu.

„Kdyby dali gól z šance na začátku, tak je to taky 0:1. I v jiných zápasech můžeme dostat gól v první minutě. Musíme jít ale dál, máme dalších šedesát minut,“ zhodnotil postupnou ztrátu energie týmu po prvním inkasovaném gólu a v následném průběhu zápasu. V dalších částech utkání se na straně hostů objevily šance na změnu skóre, to se však nakonec nezměnilo. „Kdybychom dali nějaký gól za stavu 0:2, tak nás to určitě nakopne. Bohužel se nestalo. Třinec byl lepší a zaslouženě vyhrál.“

Na programu je nyní reprezentační přestávka, kterou může tým využít k načerpání sil. „Máme čas si všechno projít a jít na některé věci trochu jinak. Je potřeba si trochu vyčistit hlavy, potrénovat a dát se i zdravotně dohromady,“ uzavřel před více jak týdenní pauzou Konrád.