Vítězný závěr základní části! Junioři po tvrdé bitvě vezou tři body z Třince

Michal Jonáš
T Ř I N E C - Poslední kolo základní části DHL extraligy juniorů postavilo proti Hanákům druhé Oceláře. Skóre zápasu s týmem z čela tabulky kohouti otevřeli už v polovině čtvrté minuty, kdy se prosadil Michal Tomeček. Domácí sice v polovině zápasu vyrovnali, avšak Jakub Koudelný na inkasovanou branku bleskově odpověděl, čímž zajistil Olomouci těsnou výhru 2:1.

Mora vstoupila do klání skvěle. V čase 3:21 zaplulo lehké nahození Michala Tomečka až za brankovou čáru, Denis Heczko se za letícím pukem jen poohlédl. Hned vzápětí hrála Olomouc přesilovou hru, další branku na své konto ale nepřidala.

Třinec ve druhé třetině dlouho sahal po vyrovnání, kterého se dočkal na začátku 27. minuty. Jan Bartoš po kombinaci s Matějem Kozlíkem našel volného Tomáše Šilara, který se z prostoru mezi kruhy nemýlil. Radost Ocelářů ale dlouho nevydržela. Lukáš Bošek našel při rychlém protiútoku osamoceného Jakuba Koudelného, olomoucký forvard v pádu ještě stačil kotouč usměrnit do odkryté části třinecké klece.

Závěr zápasu přinesl spíše taktickou bitvu než pěkný zápas. S hokejisty obou celků cloumaly emoce, k vidění byly vyloučení za sekání, hrubost i nesportovní chování. Nicméně přes velký počet přesilovek na obou stranách už gól nepadl, Hanáci odjíždí z ledu favorita s cenným vítězstvím.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Šilar (Bartoš, Kozlík) - 4. Tomeček, 37. Koudelný (Bošek, Šotkovský).

HC Oceláři Třinec: Heczko (A. Černý) – Buják, R. Mrtka, Volas, Kurbaka, Ošmera, A. Horváth, Andrle – Kozlík, Šilar, Bartoš – Spěváček, Šutý, Gerych – Blaha, Lysak, Mikula – Hebar.

HC Olomouc: Frgál (Münch) – P. Sedláček, Kalman, A. Drábek, Bohatý, Stratil, Compel, Ungr – Tomeček, Šotkovský, Koudelný – Belan, Smýkal, Bošek – K. Drábek, Pastrnek, Ruda – Neoral, Šulgan, Havel.