Konečně jsme chytli formu, raduje se Jan Bambula po další výhře. Proti Litvínovu rozhodl už druhý zápas

Daniel Fekets
L I T V Í N O V - První polovinu základní části Tipsport extraligy zakončili Hanáci vítězně. Na úspěchy proti Liberci a Mladé Boleslavi navázali v Litvínově, kde vyhráli 2:1 po prodloužení. Také druhé vzájemné střetnutí s Vervou rozhodl Jan Bambula, kterého si po utkání novináři přizvali k rozhovoru.

FOTO: Michal Struž

Honzo, začněme od konce. Jak se zrodila situace u rozhodující branky?

Viděl jsem, že je to tam otevřené, tak jsem prostě jel. Gólman byl trochu vyjetý, proto jsem to zkusil obkroužit. Padlo to tam i se štěstím, ale to k tomu patří.

Z posledních sedmi utkání máte šest výher. Čím to, že jste se po reprezentační pauze takto zvedli?

Konečně jsme chytli nějakou formu. V minulém utkání jsme vlastně poprvé vyhráli venku za tři body. Snad to takhle bude co nejdéle, i po repre pauze.

Litvínov jste porazili podruhé v sezóně. Je to pro vás oblíbený soupeř?

Dá se říct, že ano. Všimli jsme si, že jim chybělo strašně moc hráčů. My také máme marodku, sice asi ne tak velkou, ale s týmem vždy zamává, když musí třeba dohrávat na tři lajny.

Místní říkali, že na stadionu v Litvínově byla až neobvyklá zima. Jaké to bylo pro vás?

Mně to třeba vyhovuje, ostatně my v zimě trénujeme. Když některé týmy jedou tady, myslím si, že na to nejsou tak zvyklé, ale zrovna my ano, takže tím lépe pro nás. Když naopak přijedeme do teplejší haly, taky na to nejsme úplně zvyklí. Vlastně v Litvínově hrajeme skoro jako doma, akorát tady nejsou fanoušci, kteří by nás hnali. (usmívá se)

Byl by pro vás třeba Litvínov ideálním soupeřem do play-off?

Hlavní je, abychom tam postoupili, poté se může stát cokoliv. My se na to díváme tak, že jsme zase odskočili třináctému a čtrnáctému týmu. Samozřejmě ale pokukujeme také nahoru, ale říkám, dostat se do play-off je hlavní. Tam rozhodne aktuální forma a také to, jakého soupeře dostaneme. Moc dobře víme, jak si Litvínov letos vede v tabulce. Když přijel k nám, řekli jsme si, že mu tu sérii ukončíme, protože jsme si na něj věřili. Když budu mluvit za sebe, Litvínov mi vyhovuje svým herním stylem.

Zdálo se, že v zápase bylo velice obtížné si hledat kvalitní střelecké pozice. Vidíte to stejně?

Na tom hřišti se to hraje trochu jinak, protože je o nějaké dva nebo tři metry kratší a užší. Tady se klidně může střílet už od mantinelu a pak se tam třeba něco odrazí. I na takový zápas se musíme trochu jinak připravit. Já tam zkoušel pálit všechno. Měl jsem asi čtyři střely, což obvykle nemám. Alespoň jedna tam padla.

Ostatně podruhé v sezóně jste utkání s Litvínovem rozhodl.

Je to asi náhoda. Ale v play-off by bylo super, kdybych rozhodl každý zápas. (směje se)