První gól v sezóně? S kluky se tomu zasmějeme, říká Jan Švrček. Svou tvrdou hru měnit nechce

Michal Jonáš
O L O M O U C - Hanáci na vlastním ledě dominují, což potvrdili také proti Mladé Boleslavi. Po vyrovnané první třetině se spustila neuvěřitelná kanonáda, která se zastavila až na číslech 7:1. K vysoké výhře Mory přispěl také sváteční střelec Jan Švrček, jenž se po utkání rozpovídal nejen o svých gólech.

FOTO: Michal Struž

Hanáci zápas v Liberci hodili za hlavu a proti Bruslařům si zastříleli. My jsme si už minulý zápas připravili spoustu šancí, ale bohužel jsme nedali góly. Na tento zápas jsme se připravovali tak, že nesmíme soupeře pustit do žádného přečíslení. Nakonec jsme dali hodně gólů, konečně to tam napadalo,“ začal Jan Švrček s hodnocením zápasu.

„Měli jsme i trochu štěstí, každopádně jsme si pomáhali cloněním před brankářem a některé prudké střely byly z blízka, takže to gólmani měli ztížené. Doufáme, že nám to bude lepit i v dalších zápasech,“ přeje si.

Mezi hlavní zbraně Mladé Boleslavi patří hra v početní převaze, kohouti ale všech pět trestů s přehledem ubránili. „Mají šikovné útočníky, takže bylo těžké ty nebezpečné situace kolem brány pokrývat. Věděli jsme, že mají výborné přesilovky, proto jsme se na ně nachystali. Na zápasy soupeře se díváme pokaždé, vyhodnocujeme je a připravujeme se. Teď nám ta oslabení vyšla na jedničku,“ pochválil své spoluhráče.

Mezi sedm úspěšných střelců se zapsal právě i známý tvrďák, pro kterého se jednalo o první trefu v tomto ročníku. „Já tam vždycky fláknu jeden za sezónu a tím to končí,“ smál se. Jsem za to rád. Když nějaký gól dám, tak je to plus. S kluky se tomu zasmějeme,“ přiznal s úsměvem.

Důrazný zadák má totiž svou práci někde jinde. „Moje přednosti jsou v obraně. Každý mančaft má hráče, který jde do těch soubojů a hraje je více než ti ostatní. Takový hokej prostě hraji odjakživa a nehodlám to nějak měnit,“ vzkázal.

Během utkání Rok Macuh inkasoval od soupeře dva tvrdé zásahy. „Popravdě jsem neviděl ani jeden z těchto zákroků, takže jsem se toho nezúčastnil,“ upřesnil. Slovinského šikulu se tak šel zastat nečekaně Jakub Navrátil. „My si říkáme, že pokud se něco takového stane, tak se jeden za druhého postavíme. Jsme kamarádi, dobrá parta, proto tam občas vletí i hráč, který zrovna není vyhlášený bitkař. Je důležité se zastat spoluhráče a ukázat tomu týmu, že držíme při sobě,“ vysvětloval.

Soudržnost olomouckých hráčů se pak projevuje i mimo kluziště. „V kabině je každý něčím specifický, každý den si děláme srandičky z někoho jiného a každý to přijme, takže nálada je v kabině dobrá. Nikdo se neuráží, když se z něho vystřelí,“ těší Švrčka.

„Důležitá věc je i to, že jsme dlouho pohromadě. Za sezónu se vymění maximálně dva tři hráči, to jádro zůstává stejné,“ zakončil své povídání.