Je dobře, že sbíráme body už i na venkovních zápasech, má jasno Jakub Sirota po výhře nad Kladnem

Eliška Halamíčková
K L A D N O - 40. kolo Tipsport extraligy přineslo vyrovnané utkání. Obě strany se na ledě ČEZ Stadionu prosazovaly od úplného začátku, což podtrhuje i počet střel na bránu, který je téměř totožný. Tři body si nakonec domů odváží Olomouc. K průběhu úspěšného zápasu se vyjádřil obránce Jakub Sirota.

FOTO: Jakub Šustr

Pro oba celky se jednalo o důležitý zápas. Kladno potřebuje body jako sůl, to samé platí i pro Olomouc, která se před poslední fází sezóny drží pod středem tabulky. „Konec a střed tabulky jsou k sobě bodově dost blízko, takže každý bod navíc je dobrý a počítá se,“ pověděl Jakub Sirota po utkání, které svým průběhem odpovídalo právě bitvě o důležitou výhru.

Začátek utkání doprovodily problémy v dopravě, a tak se v Kladně začalo o patnáct minut později. „Bylo to jiné než obvykle. Nemyslím teď začínat zápas takhle později, ale spíš být v autobuse o hodinu déle,“ hodnotil čas navíc strávený v koloně olomoucký bek. „Myslím, že nás to ale nerozhodilo. Připravili jsme se, jak umíme a podle toho sehráli zápas,“ dodal k neobvyklé situaci.

Očekávanou nervozitu ze zpoždění ale vyvrátil. „Člověk spíš čeká, až to bude vyřešené. Viděli jsme policejní majáky, takže jsme mysleli, že autonehoda není tak daleko a bude to trvat jen chvíli.“

Sirota v zápase vstřelil rozhodující branku, když navýšil skóre na 3:1. „Ta situace byla taková rozbitá, nebyl tam totiž úplně tradiční systém z jejich, ale ani naší strany. Přišlo mi, že hráči tam vůbec nebyli, mohl jsem mezi nimi projet a dostat se až do brány. Pro obránce to takhle není úplně obvyklé,“ popsal situaci okolo vítězného gólu.

Šlo o šestý gól v sezóně a pro navrátilce ze zámoří se tak jedná o zatím velmi povedený první ročník v domácí soutěži. „Sezóna je pro mě určitě příjemná. Jsem rád, že můžu pomáhat týmu a získávat body. Je taky dobře, že už sbíráme body i z venkovních zápasů, nejen doma,“ vyjádřil se Sirota ke svému dosavadnímu působení v Tipsport extralize.