Snažím se hrát každé střídání naplno, má jasno Daniel Ministr po dalším extraligovém startu. Za šanci je rád

Eliška Halamíčková
O L O M O U C – Vlivem rozsáhlé marodky zasáhl do posledních dvou zápasů i Daniel Ministr. Syn někdejšího olomouckého útočníka Milana Ministra si první extraligový bod připsal už v pátek v Kladně po nahrávce na trefu Matouše Menšíka. Talentovaný hráč se neztratil ani v neděli na domácím ledě, když dostal šanci proti Českým Budějovicím.

FOTO: Barbora Balvanová

Oproti pátku byl nedělní zápas určitě větší nervák. Čím byly Budějovice tak silné?

Soupeř hrál kvalitněji, měl lepší útočné pásmo a nebezpeční hráči šli vidět. Zároveň měli i silné přečíslení tři na dva. Dostali jsme zbytečné góly, protože jsme si dost nepohlídali začátek a konec třetiny. Ale naštěstí nás Braňo výborně podržel a mohli jsme hru na konci zápasu otočit.

Gólově se prosadil i Milan Gulaš. Jaké to je, sledovat ho při hře?

Je to pro mě samozřejmě přínosné, vidět ho na ledě. Hrát proti němu je těžké, protože je silný na puku, rychlý a má neskutečný přehled.

Šance přišla i při nasazení do přesilovek. Je rozdíl mezi tou v Přerově a tady v Olomouci?

Rozdíl tam určitě je, není přesilovka jako přesilovka. Snažil jsem se to v hlavě nevnímat a hrát jako v Přerově. Myslím, že se mi to podařilo.

Takže osobní spokojenost s předvedenými výkony, ať už v Kladně nebo v neděli doma, panuje?

Vždycky to může být lepší, ale snažil jsem se hrát každé střídání naplno a odevzdat trenérům vše, co do mě dali.

Čtvrté lajny byl plný led. Jaká je spolupráce s Matoušem Menšíkem a Joshuou Máchou?

S Joshem hrajeme v Přerově, takže jsme více sehraní. S Matoušem jsme spolu už taky párkrát hráli, je to výborný hráč, takže jsme si sedli a bylo to dobré.

Jak probíhala ta gólová situace s Matoušem Menšíkem v Kladně?

Původně jsem chtěl hrát na beka, ale trochu mi to sjelo. Otevřel se mi tam prostor a jel jsem na bránu. Matouš tam dobře odskočil a naštěstí to trefil.

Kdy dá Daniel Ministr svůj první extraligový gól?

Doufám, že co nejrychleji. (směje se)

V čem je jiná Chance liga a Tipsport extraliga?

Hra je tady přesnější, takže je ten hokej i lepší. Zároveň se hraje i o to rychleji, což znamená, že si musím trochu víc hlídat svoje místa.

Jaké to bylo, zapojit se do týmu, který dlouho šlape takhle pohromadě? Přeci jen je tu spousta zkušených hráčů, kteří se mezi sebou znají.

Je tu výborná parta kluků, takže myslím, že jsme do týmu zapadli a všichni nás přijali. Snažíme se odehrát všechna střídání naplno a vrátit jim to na ledě.

Byl domácí zápas v neděli jistý, nebo byl ve hře návrat do Přerova?

Ve hře to bylo, ale čekal jsem hlavně na telefon od pana Tomajka. Nakonec z toho vypadlo, že budu hrát i v neděli v Olomouci.

To bylo kdy?

V pátek po zápase.

Je to jiný Daniel Ministr než před třemi lety, kdy si připsal první start v extralize? A v čem?

Jsem starší a zkušenější, už mám něco odehrané v první lize mezi chlapy. Myslím, že jsem i hodně zesílil, díky tomu se cítím lépe i na ledě.

Co táta, probíráte spolu zápasy?

Samozřejmě si po zápase něco řekneme. Nějaké situace, které jsem mohl udělat líp a podobně. Není to ale tak, že by mě drbal, to ne.

Takže není přísný.

Vůbec ne. (úsměv)

Slýcháte s tátou často nějaká srovnání?

Ještě jsem žádné porovnání neslyšel, takže nemůžu říct.