Konečně jsem se dočkal, oddechl si David Škůrek po gólu ve Varech. Mora znovu otáčela

Daniel Fekets
KARLOVY VARY - Olomoučtí hokejisté ve vzájemných zápasech s Karlovými Vary letos získali jedenáct bodů z dvanácti možných. Zajímavostí je, že ve všech těchto zápasech prohrávali 0:1, ale nakonec vždy ukázali svou sílu a duel otočili. V utkání 42. kola Energie také vedla, jenže ještě před první přestávkou srovnal David Škůrek. Hanáci poté oslavili výhru 3:1.

FOTO: HC Energie Karlovy Vary

„Určitě to potěší, že se nám na ně daří, ale pro nás je hlavně důležité, že jsme začali bodovat venku. Nevím, jestli nám jejich hokej úplně svědčí. Opticky to sice celý zápas nevypadalo, ale zaplať pánbůh za to," radoval se po utkání David Škůrek.

Právě on v 18. minutě odpověděl na úvodní trefu Tomáše Rachůnka. „Konečně jsem se dočkal! Navrc (Jakub Navrátil) mi to super dal, bylo tam hodně clony, takže stačilo to dobře trefit," popsal vysoký obránce s číslem 3 na zádech.

Další trefy poté přidali Silvester Kusko s Jakubem Navrátilem, a proto se Mora vrací na Hanou ve skvělé náladě. Co podle Škůrka v souboji s Karlovými Vary rozhodlo? „Určitě bojovnost a asi i trochu štěstí. Vary měly ze slotu hodně šancí, mnoho jsme toho zblokovali a zbytek Braňo chytil."

Kohouti byli pro soupeře nepříjemní především díky své bojovnosti, kterou předvádí po celou sezónu. I díky ní získali na devátém místě tabulky velice solidní náskok, navíc ztráta na osmý Hradec Králové je už pouze jednobodová. „Zakládáme si na tom. Musí to být naše doména. Je dobře, že to tak vypadalo," pousmál se jeden z nejzkušenějších Hanáků.

David Škůrek se trefil poprvé v této sezóně, za sebou má přesně dvacet utkání. Mohlo jich být i více, jenže šternberského rodáka několikrát zastavila zranění, a také nemoci. „Prodělal jsem toho hodně a bylo to nepříjemné, ale konečně se to zlepšuje. Jsem rád, že se to zlomilo výhrou. A také jsem rád, že jsem se trefil. Zvedne to sebevědomí, což je potřeba," doplnil.

Před reprezentační pauzou Olomouc vyzve v domácím prostředí Pardubice. Do zápasu půjde se třemi výhrami za sebou, navíc v tomto kalendářním roce v plecharéně ještě nepoznala hořkost porážky. Nyní však přijede nejlepší tým celé soutěže. „Určitě je budeme chtít potrápit, Pardubice jsou suverén ligy. Každý se proti nim chce vytáhnout, jakýkoliv bod by byl plus. Budeme chtít uhájit domácí neporazitelnost v tomto roce. Nebudou to mít jednoduché," sliboval Škůrek.