Spokojený Róbert Petrovický: Jestli hrajeme proti prvnímu nebo poslednímu týmu? Každý zápas se dá vyhrát

Daniel Fekets
O L O M O U C - Hanáci v těchto dnech zažívají své nejlepší období v této sezóně. I přes stále velmi znatelný počet absencí dokázali uspět ve čtvrtém utkání za sebou a upevnili si tak svůj náskok mezi nejlepší devítkou Tipsport extraligy. Zároveň v tomto kalendářním roce ještě nepoznali hořkost porážky na domácím stadionu, jejich domácí vítězná série je momentálně na čísle šest. I toto téma rozebral asistent trenéra Róbert Petrovický.

FOTO: Michal Struž

Trenére, jaké je vaše celkové hodnocení vítězného utkání s Pardubicemi?

Každý takový zápas před pauzou není jednoduchý. Měli jsme dobrý začátek, dali jsme první gól. Celkově byla první třetina velice dobrá, měli jsme pohyb. I do druhé třetiny se nám ten vstup povedl. Ve třetí části jsme trošku byli odstoupení. Dali jsme jim tu rychlost, kterou Pardubice mají, a v čem jsou hodně dobré. Soupeř se dostal zpátky do zápasu, ale vybojovali jsme to. Velký kredit klukům patří za oslabení. Oslabení byla klíčová, soupeř má obrovskou sílu, ale my jsme to zvládli. Jsme rádi za tři body.

Byl to nejlepší zápas v sezóně?

Těžko říct, každopádně bylo to o té připravenosti. Byli jsme koncentrovaní a zároveň jsme věřili, že soupeře můžeme porazit. Nějaké věci nám vyšly, brzy jsme se dostali do zápasu, což je samozřejmě bonus. Ve třetí třetině jsme měli šance na to, abychom odskočili. I my procházíme obdobím, kdy máme zraněné hráče. Ale každý nový hráč, který se do sestavy dostane, ví, co má dělat. Jestli hrajeme proti prvnímu nebo poslednímu mužstvu? Každý zápas je těžký, ale každý se dá vyhrát. Proti Pardubicím jsme se na to dobře připravili.

Vyhráli jste šesté domácí utkání za sebou, navíc máte celkově čtyři výhry v řadě. Přece jen, nezamrzí trochu, že právě teď přichází reprezentační pauza?

Určitě ano. Na meetingu si vždy dáváme postupné výzvy. Minulý zápas jsme měli ve Varech, kde jsme vyhráli, tak jsme si dali výzvu, abychom vyhráli dva zápasy po sobě za tři body, což jsme splnili. To jsou všechno takové motivační věci. Chlapci to mají v hlavách, není to jednoduché, ale jdeme nějakou cestou. Teď přijel soupeř, který má obrovskou kvalitu. Prostě věříme tomu, co chceme a hlavně se díváme na sebe, ne na soupeře.

V české reprezentaci se v tomto týdnu představí Jan Bambula. Co říkáte na to, že byl povolán do národního týmu?

Je to mladý kluk, který skvěle bruslí. O tom to je. Dostává šanci, za což jsme rádi, ale věřím, že v budoucnu šanci dostanou také další naši hráči. Ať si to vyzkouší, ať dostanou tu skvělou zkušenost. Věřím, že to bude plus jak pro reprezentaci, tak pro nás.